• Κοινωνία

    Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Δύσκολη αναμένεται να είναι σήμερα η κατάσταση στις μετακινήσεις στην Αθήνα, ιδίως προς το κέντρο, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να είναι σήμερα «αστακός», καθώς για την ημέρα έχει προβλεφθεί ισχυρή αστυνομική παρουσία, με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Η πρώτη μαθητική πορεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00, ενώ η κεντρική πορεία θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα.

    Πολλοί δρόμοι του κέντρου θα είναι κλειστοί, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να ξεκινούν από τις 10 το πρωί, ενώ θα συνεχιστούν σταδιακά, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Μπορείτε να δείτε όλους τους δρόμους που θα κλείσουν και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπονται εδώ.

    Αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

    Με δυσκολία θα πραγματοποιούνται, όμως, και οι μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, ο ΟΑΣΑ προέβη σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από την Παρασκευή, 6/12/2019 στις 10:00 έως το Σάββατο, 7/12/2019 στις 07:00, σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί.

    Καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας, την Παρασκευή, 6/12/2019 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9:00 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν το σταθμό χωρίς στάση. Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.



    ΣΧΟΛΙΑ