• Κοινωνία

    Ένταση στη δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δεν λες την αλήθεια μαϊμού»

    Ανδρέας Γιακουμάκης


    Ένταση επικράτησε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της δίκης για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός Κρητικού, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    «Δεν λες την αλήθεια μαϊμού» είπε στον μάρτυρα ο κ. Γιακουμάκης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Ακόμα, ένταση επικράτησε στο δικαστήριο με την παρατήρηση του εισαγγελέα πως ο μάρτυρας που κατέθετε δεν θυμόταν τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή. Η τοποθέτηση του εισαγγελέα είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων που του είπαν πως «έχει άδικο».

    Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν είπαν τίποτα καινούργιο όσον αφορά την υπόθεση ενώ αρνήθηκαν πολλά από τα περιστατικά βίας κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

    Επίσης μία από τις μάρτυρες που είχε καλεστεί για να καταθέσει,γνωστοποίησε με έγγραφο πως δεν θα παραστεί στο δικαστήριο για προσωπικούς λόγους αφού είναι έγκυος.

    Στο εδώλιο κάθισαν εννέα συμφοιτητές του Βαγγέλη, ηλικίας 20 έως 24 ετών που κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή, γεγονότα τα οποία συνέβησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πριν από τον θάνατό του.

    Στο κατηγορητήριο καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

    Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 με την κατάθεση του Ανδρέα Γιακουμάκη, πατέρα του Βαγγέλη.



    ΣΧΟΛΙΑ