• Κοινωνία

    Ελεύθερος ο Ρουμάνος που είχε προσαχθεί για τη φωτιά στον Κουβαρά

    • NewsRoom
    Φωτιά καίει ελαιόδεντρα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στον Κουβαρά Αττικής, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Φωτιά καίει ελαιόδεντρα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στον Κουβαρά Αττικής, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Ελεύθερος αφέθηκε ο 32χρονος Ρουμάνος, ο οποίος νωρίτερα είχε προσήχθη ως ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, έπειτα από υπόδειξη κατοίκων.

    Την προσαγωγή είχε κάνει γνωστή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής συνεχίζουν να μαίνονται τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

    Η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

    Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

    Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: Η πορεία των πυρκαγιών σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία – Μια προσαγωγή για τη φωτιά στον Κουβαρα

    Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε 6 Περιφέρειες

    Φωτιά στον Κουβαρά: Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα  (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ