• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: Η πορεία των πυρκαγιών σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία

    • NewsRoom
    Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη πυρκαγιών

    Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Πυροσβεστικής


    Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής πραγματοποίησε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο, Γιάννης Αρτοποιός.

    Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως η κατάσταση στην πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη.

    Στην πυρκαγιά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 68 οχήματα, ενώ από αέρα συνδράμουν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

    Παράλληλα το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 20 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα,  ενώ το λιμενικό 4 φουσκωτά σκάφη που περιπολούν την περιοχή με τη βοήθεια άλλων 2 αλιευτικών.

    Μεγάλες είναι οι δυνάμεις και από εθελοντές πυροσβέστες, Αστυνομικούς, προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μέτωπο 12 χλμ μέσα σε 2 ώρες, προκαλώντας υλικές καταστροφές. Για προληπτικούς λόγους στάλθηκαν 5 μηνύματα μέσω του 112, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων.

    Για τη φωτιά έχει προσαχθεί ως ύποπτος ένας αλλοδαπός, έπειτα από καταγγελίες, ο οποίος ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

    Δύο ώρες αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε και στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

    Στην πρώτη πυρκαγιά επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα,  30 οχήματα,  ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

    Στην πυρκαγιά στο Λουτράκι, όπου και εκεί έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές σε κατοικίες ενώ έχουν σταλεί 3 μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις οικισμών, επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και  50 οχήματα ενv από αέρα 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει επίσης 40 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα καθώς και μηχανήματα προωθητών γαιών.

    Η τέταρτη μεγάλη πυρκαγιά που προβληματίζει την Πυροσβεστική έχει σημειωθεί στα Δερβενοχώρια, όπου επιχειρούν 84 πυροσβέστες, σε 2 πεζοπόρα και 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν επίσης 7 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

    Συνολικά το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 84 διαφορετικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

    Διαβάστε επίσης

    Μeteo: Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων στις περιοχές των πυρκαγιών

    Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πάνακτο Βοιωτίας

    Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι – Προληπτική εκκένωση σε κατασκηνώσεις και οικισμούς – Κάηκαν σπίτια (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ