• Κοινωνία

    Έγκλημα στη Ρόδο: Πού «ψάρευαν» τα θύματά τους οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος κατηγορούμενος και ο 23χρονος Ρομά με τον οποίο βίασαν μία φοιτήτρια ΑΜεΑ, συνήθιζαν να στήνουν καρτέρι στην πλατεία Βρούχου κοντά στο Ειδικό Σχολείο Ρόδου. Η δράση τους ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία του νησιού, ωστόσο όλοι σιωπούσαν.

    Όπως αναφέρει το Έθνος, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής αναμένεται να καταθέσουν ότι είχαν δει τους δυο νεαρούς να προσεγγίζουν κορίτσια που έφευγαν από το Ειδικό Σχολείο, αλλά και από τα επιπλέον 4 σχολεία που στεγάζονται σε κοντινή απόσταση.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε στον ΑΝΤ1 ένας κάτοικος της περιοχής:

    «Φαινόταν σαν τακτική για να βρούνε κοπέλα. Ηταν μια καλή πηγή εδώ απ’ έξω. Κατά καιρούς τον έχουν δει, και τον 19χρονο και τον Ρομά. Αυτουνού (σ.σ.: του Ρομά) είναι γνωστή η φάτσα. Περιφερόταν εδώ πέρα σίγουρα, απέναντι από το σχολείο» ανέφερε συγκεκριμένα.

    Άλλος περίοικος είπε ότι είχε δει τους δυο νεαρούς να επιβιβάζουν στο λευκό βαν νεαρές μαθήτριες.

    «Κάνανε πιάτσα. Να τις μεταφέρουν για να μην πάρουν ταξί και να φύγουν. Ή τις γνώριζαν μέσα στην καφετέρια και δίνανε ραντεβού», τόνισε, εμπλέκοντας στην υπόθεση και τον 21χρονο Ελληνα (σ.σ.: κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη): «Εκεί είχαν δει το αυτοκίνητο του 21χρονου. Πολλές φορές σταματούσε, έβγαιναν τα κοριτσάκια μέσα από την καφετέρια και πηγαίνανε» είπε στη συνέχεια.

    Έκκληση προς τους γονείς, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, έκανε ο Συμεών Τριομάτης, πρόεδρος Γονέων Ειδικού Σχολείου Ρόδου: «Θα πω στους γονείς ειδικά του σχολείου μας να προσέχουν δεκατρείς φορές περισσότερο τα παιδιά και ειδικά τα κορίτσια μας που είναι ΑμΕΑ. Ξέρουμε πόσο ευκολόπιστα είναι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες αποκαλύψεις – σοκ για τη δράση του 19χρονου δολοφόνου της Ελένης Τοπαλούδη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δίκη Λεμπιδάκη: Ολοκληρώνονται σήμερα οι απολογίες



    ΣΧΟΛΙΑ