Κοινωνία

Δολοφονία φοιτήτριας: Ποινική και πειθαρχική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στη φυλακή Αυλώνα

  • NewsRoom
Siemens


Έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κρατούμενου για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη φυλακή Αυλώνα.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Δικαιοσύνης αναφέρει:

Σε σχέση με συμβάν στη φυλακή Αυλώνα γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Κούγιας: «Δεν μας εκφράζει η επίθεση σε βάρος του δολοφόνου της Ελένης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο άγριος ξυλοδαρμός στη φυλακή του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία στη ΡόδοΣΧΟΛΙΑ