• Κοινωνία

    Ελένη Τοπαλούδη: Ξεκινά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση – Το τετ α τετ των γονιών της με τους δολοφόνους

    • NewsRoom
    H φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και δύο σχεδόν συνομήλικοι δράστες που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    Ξεκινά σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας από την Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη

    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκινά σήμερα η δίκη των δύο νεαρών που κατηγορούνται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβρη του 2018 στο νησί της Ρόδου. Οι δύο νεαροί, μάλιστα, κατηγορούμενοι για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τους γονείς της νεαρής φοιτήτριας, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά, δέχθηκε σωματική βία και στη συνέχεια οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα ζωντανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προγραμματιζόταν αρχικά να εκδικαστεί στην Ρόδο, όμως ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε, με σχετικό έγγραφο που συνέταξε, να μετατεθεί η υπόθεση στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα του φόβου που επικρατεί για τυχόν πρόκληση επεισοδίων στο νησί, καθώς και οι δύο κατηγορούμενοι προέρχονται από οικογένειες που ζουν εκεί και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία. Το αίτημα του Εισαγγελέα έγινε δεκτό και έτσι η δίκη θα ξεκινήσει σήμερα στην Αθήνα, όπου μάλιστα αναμένεται να υπάρχουν και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

    Τι ζητούν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας

    Το παρών στην δίκη, όπως προαναφέρθηκε, θα δώσουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ίδια αίθουσα με τους δολοφόνους της κόρης τους. Σημειώνεται ότι και οι δύο, με δηλώσεις τους, έχουν ζητήσει την ποινή της ισόβιας φυλάκισης και για τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι δικάζονται με τις κατηγορίες του βιασμού, αλλά και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που έχουν γίνει γνωστές, οι δύο δράστες φαίνεται να έπεισαν, το βράδυ της δολοφονίας, τον Νοέμβριο του 2018, την κοπέλα να συναντηθεί μαζί τους, για να πάνε μία βόλτα. Στην συνέχεια, την παρέσυραν σε ένα διαμέρισμα και προσπάθησαν να την πείσουν να συνευρεθεί σεξουαλικά και με τους δύο. Εκείνη αρνήθηκε και οι δύο δράστες φαίνεται να την ξυλοκόπησαν άγρια και να την βίασαν. Κατόπιν, οι δράστες μετέφεραν την φοιτήτρια ζωντανή στην παραλία Φώκια της Ρόδου, όπου φαίνεται να την πέταξαν στα βράχια από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Τραγικότερο σημείο της υπόθεσης είναι ότι η κοπέλα είχε κατορθώσει να επιζήσει έως τότε, ζητώντας από τους δύο δράστες να την πάνε στο νοσοκομείο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και την πέταξαν στη θάλασσα.

    τοπαλουδη
    Ελένη Τοπαλούδη, η άτυχη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

    Τι αναφέρει το κείμενο των δικαστών του Συμβουλίου για τη δράση των κατηγορουμένων

    Σύμφωνα με όσα αποφάνθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου, «η διάρκεια του επίμαχου περιστατικού ήταν τέτοια, που κάλλιστα θα μπορούσε, όποιος εκ των δύο το επιθυμούσε (αν φυσικά το επιθυμούσε), να αντιδράσει στις ενέργειες του άλλου, να παράσχει βοήθεια στην παθούσα ή, έστω, να αποχωρήσει από τον τόπο του συμβάντος, αποδοκιμάζοντας έτσι εμπράκτως τη συμπεριφορά του άλλου. Εξάλλου, η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες και η σωματική διάπλαση αμφοτέρων ήταν τέτοια, που δεν δικαιολογεί την υποταγή του ενός στη βούληση του άλλου, αφού οιοσδήποτε εξ αυτών θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να προστατεύσει με τη σωματική του δύναμη την Ελένη Τοπαλούδη, εφόσον πράγματι το επιθυμούσε, εμποδίζοντας μέρος έστω εκ των πλειόνων επιθέσεων σε βάρος της, επιθέσεις οι οποίες έλαβαν, μάλιστα, χώρα με πλείονα μέσα πλήξης, τα οποία εναλλάσσονταν (χτυπήματα με τα χέρια, με σίδερο σιδερώματος κοκ) μέχρι και την τελική ρίψη της στη θάλασσα».

    Οι ίδιοι επισημαίνουν, μάλιστα, πως οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων καταρρίπτονται και από την «πρακτικώς αναγκαία σύμπραξή τους κατά την ρίψη της ζωντανής, ακόμη, παθούσης στο νερό, η επιστροφή αμφοτέρων στο σπίτι στους Πεύκους, όπου επιδόθηκαν σε προσπάθειες καθαρισμού του χώρου και συγκάλυψης του εγκλήματος και, τέλος, η απροθυμία αμφοτέρων να σπεύσουν άμεσα στην αστυνομική αρχή και να καταγγείλουν την πράξη, αποτελούν αδιάσειστους ενδείκτες κοινού δόλου των κατηγορουμένων».

    τοπαλουδη
    Ελένη Τοπαλούδη

    Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο για κάποιον να αντιληφθεί πώς αισθάνεται ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του με τέτοιον βίαιο τρόπο. Ερωτηθείς, επιπλέον, για την πρώτη συνάντησή του με τους δράστες της δολοφονίας του παιδιού του, ο Γιάννης Τοπαλούδης τόνισε ότι είναι «ανώφελο που θα συναντήσουμε τους δολοφόνους της κόρης μας, γιατί τους δίνουμε αξία».

    «Το μόνο βλέμμα που αξίζουν είναι να τα κοιτάξουμε ως παράδειγμα προς αποφυγήν», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε εκ νέου την καταδίκη τους, «σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα αυστηροποίησής του για τέτοιου είδους εγκλήματα. Δηλώσεις στην εκπομπή έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας και θείος του θύματος, κ. Γκιούγκης, ο οποίος σημείωσε ότι «έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης, οι γονείς της Ελένης έχουν καταστραφεί, τους ρήμαξαν τη ζωή αυτά τα δύο υποκείμενα».



    ΣΧΟΛΙΑ