ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απεβίωσε πριν από λίγη ώρα ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εταιρείας Lavipharm Θανάσης Λαβίδας.
Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο Λαβίδας έφυγε από την ζωή έπειτα από άνιση μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, αναλαμβάνει τη διοίκηση της LAVIPHARM το 1976. Η μητρική εταιρεία, Lavipharm Α.Ε., είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.
Σήμερα, η LAVIPHARM κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας
στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.
Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αμερικής.
Τέλος, ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της διεθνούς δραστηριότητας (SEV International).
Είχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ήταν επίσης κάτοχος Master και Bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximillian του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur de Marketing et de Management στο Παρίσι.
Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Ήταν παντρεμένος με την Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Politico: Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς αλλάζει στάση για τον πόλεμο στο Ιράν
- Σοφία Μητσοτάκη: Δημοσίευσε το boarding pass της επιστροφής της από το Ντουμπάι – «Ελπίζω ότι εδώ ολοκληρώνεται αυτή η αθλιότητα»
- Πύργος Ηλείας: Πύρινη κόλαση ξέσπασε στα Βυτινέικα – Οριοθετήθηκε η φωτιά, αλλά δυνάμεις επιχειρούν ακόμη (upd)
- Ο Τραμπ απορρίπτει διαμεσολαβήσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν – Ζητά από τις χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία για το «άνοιγμα» των Στενών του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.