• Κοινωνία

    ΕΔΕ για αστυνομικό χωρίς μάσκα που έκοψε πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν… φορούσε μάσκα!

    • Λέλα Βόρρη


    Ένορκη Διοικητική Εξέταση επιβλήθηκε σε αστυνομικό ο οποίος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ της ΕΡΤ να επιβάλλει πρόστιμο  σε πολίτη που δεν φορά μάσκα την ώρα που δεν φορούσε ούτε ο ίδιος.

    Παρόλο τον δύσκολο καιρό που διανύουμε με τις επιπτώσεις του κορονοιού στη χώρα μας, την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον έχει περάσει πλέον και τα δικά μας σύνορα, κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε καρέ καρέ την παραμονή των Χριστουγέννων έναν πολίτη να δέχεται πρόστιμο από αστυνομικό της Ε.Λ.Α.Σ, ο οποίος  εκείνη τη στιγμή δεν φορούσε την προστατευτική του μάσκα  κατά του κορονοιού, εν ώρα των υπηρεσιακών καθηκόντων του.

    Όπως μάλιστα διακρίνεται στο απόσπασμα, ενώ είχαν στην κατοχή τους την προστατευτκή μάσκα ούτε ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» την φορούσε ούτε ο πολίτης. Για την ακρίβεια, ο αστυνομικός  είχε τοποθετημένη στο πρόσωπο τη μάσκα, αλλά όχι σωστά,  καθώς  δεν κάλυπτε ούτε τη μύτη ούτε το στόμα του. Αντιθέτως ο πολίτης δεν την φορούσε καθόλου.

    Το πρόστιμο δόθηκε κανονικά στον πολίτη χωρίς μάσκα-, λέγοντας «με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, πρέπει να τηρήσουμε το νόμο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ζωή μας και πρέπει να είμαστε αυστηροί πάνω σε αυτό».

    Ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 200 ευρώ, και θα του επιβληθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, απόφαση που ελήφθη απευθείας από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

    Με βάση τα τελευταία στοιχεία το 81% των αστυνομικών είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

    Υπενθυμίζεται πως  από σήμερα στις 6 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα που απαιτούν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ έχουν ενταθεί και οι έλεγχοι για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

    Δείτε το βίντεο

    Διαβάστε επίσης

    Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 11 Φεβρουαρίου 2022 η δίκη του

    Σε εισαγγελέα και ανακρίτρια ο 40χρονος Ιρακινός μέλος του ISIS

    Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Αττική – Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιστατικά

     



    ΣΧΟΛΙΑ