• Κοινωνία

    Ε. Μελισσαροπούλου για τη 17μηνη φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ: «Έλεγαν, θέλεις να σε χτυπήσω; Και με βρίζανε»

    • NewsRoom
    μελισσαροπουλου

    Ειρήνη Μελισσαροπούλου


    Καλεσμένη στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» βρέθηκε χθες η κοπέλα από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη στο Χογνκ Κονγκ να κουβαλά 2,6 κιλά κοκαΐνης και παρέμεινε φυλακισμένη για 17 μήνες, οπότε και αθωώθηκε.

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο από τη Μυτιλήνη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για όλα όσα έζησε από το Νοέμβριο του 2017 και τον εφιάλτη που πέρασε παραμένοντας για σχεδόν 1,5 χρόνο στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

    Η κοπέλα επανέλαβε στη σταθερή της θέση, ότι παγιδεύτηκε στην Αιθιοπία από έναν «αδερφικό», όπως τον χαρακτήρισε, φίλο της, ρουμανικής καταγωγής.

    Το μοντέλο μίλησε για τα πρώτα συναισθήματά της, μετά τη σύλληψή της στο Χονγκ Κονγκ. «Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα».

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, από την ήρεμη ζωή που είχε στην Ελλάδα, βρέθηκε ξαφνικά να συνυπάρχει στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες. Δήλωσε χαρακτηριστικά «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε».

    Η στιγμή της ανακοίνωσης της αθώωσής της στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα συναισθήματά της όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, μερικές εβδομάδες πριν. «Πάγωσα όταν έμαθα για την αθώωση μου. Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το not guilty καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!».

    Υπενθυμίζεται ότι κύριο στοιχεία, που συνέβαλαν στην αθωωτική απόφαση εκ μέρους των επτά ενόρκων και της έδρας, για την υπόθεση της διακίνησης ναρκωτικών εκ μέρους της κοπέλας ήταν το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της Ειρήνης. Επιπροσθέτως, οι ένορκοι έλαβαν υπόψιν το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι δεν ταξίδευε με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά ή πολλά κινητά, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διακινητές ναρκωτικών. Τέλος, ρόλο στην απόφαση έπαιξε ακόμη και το γεγονός της αμφίεσης της κοπέλας την ημέρα της σύλληψής της, καθώς ήταν εντυπωσιακά ντυμένη, με ένα κόκκινο φόρεμα και μαύρες ψηλές μπότες. Το επιχείρημα αυτό λειτούργησε θετικά με το σκεπτικό ότι ένας άνθρωπος που κάνει κάτι παράνομο προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικός και όχι να τραβά τα βλέμματα πάνω του.

    Στην εκπομπή του του Alpha και του Αντώνη Σρόιτερ μίλησε και ο δικηγόρος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της. Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάματα, συγχυσμένη και της είπα, παίζοντας το ρόλο του διαβόλου, ότι μπορεί να έβαλες τα κλάματα επειδή σε έπιασαν, αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου περιγράφοντας την υπερασπιστική γραμμή για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

    «Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, κάποιον ανταποκριτή, δεν είχε τέτοιο θέμα η Ειρήνη. Είπε ότι πήγε να κάνει μια φωτογράφιση και φαινόταν αληθοφανές», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, αυτά ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου.

    «Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατά ποσό είναι βαποράκι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικά με κόκκινη φούστα, ψηλές δερμάτινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί, δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή» κατέληξε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ζει πλέον στη Μυτιλήνη και όνειρό της είναι μία ήρεμη ζωή, να σπουδάσει και να «καθαρίσει» το όνομά της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφτασε στην Αθήνα το μοντέλο που αποφυλακίστηκε από το Χονγκ Κονγκ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χονγκ Κονγκ: Συγκίνηση και δάκρυα χαράς για το μοντέλο μετά την αθώωση-Οι πρώτες φωτογραφίες της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τεράστια ανατροπή: Γιατί το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αθώωσε το μοντέλο με την κοκαΐνη



    ΣΧΟΛΙΑ