• Κοινωνία

    Τεράστια ανατροπή: Γιατί το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αθώωσε το μοντέλο με την κοκαΐνη

    • NewsRoom
    μοντελο

    Το μοντέλο από τη Μυτιλήνη που κρατείτo στο Χονγκ Κονγκ για την υπόθεση με τα ναρκωτικά


    Αθώα τελικά κρίθηκε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ κατηγορούμενη για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης.

    Ο δικηγόρος της κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε ότι η κοπέλα κρίθηκε ομόφωνα αθώα. Ως εκ τούτου ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή της και επιστροφή της στην Ελλάδα.

    Ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος για την απόφαση αυτή. Η τραγική περιπέτεια της Ειρήνης έλαβε τέλος. Ήμουν επιφυλακτικός για την απόφαση λόγω της αυστηρότητας της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά στην Κίνα αλλά τώρα νιώθω ευτυχισμένος».

    Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 21χρονου μοντέλου. «Αυτό που μπορώ να πω χωρίς να πω περισσότερα είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», είχε πει ο Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

    Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ισχυριζόταν, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον φίλο της. Στην τελευταία της τοποθέτηση στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα του φίλου της, επιμένοντας πώς δεν γνώριζε ότι μετέφερε κοκαΐνη στις αποσκευές της.

    Ο εισαγγελέας, ωστόσο, ήταν «καταπέλτης» απέναντί της, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της, και τονίζοντας ότι είχε απόλυτη γνώση και άμεση συμμετοχή στο έγκλημα.

    Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, αφήνοντας ωστόσο στην ευχέρεια των ενόρκων να κρίνουν αν υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες.

    Μιλώντας στο OPEN TV, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε πει ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθωώσουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντός της ημέρας η δικαστική απόφαση για το μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χονγκ Κονγκ: Τι ανέφερε στην απολογία της η Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με ναρκωτικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χονγκ Κονγκ: Τι ανέφερε στην απολογία της η Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με ναρκωτικά



    ΣΧΟΛΙΑ