• Κοινωνία

    «Δράκος των Εξαρχείων»: Ποινικές ευθύνες για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου

    Αυτός είναι ο «δράκος των Εξαρχείων»

    Αυτός είναι ο «δράκος των Εξαρχείων»


    Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αναζητά η Εισαγγελία για όσους όφειλαν να ενημερώσουν εγκαίρως τις εισαγγελικές αρχές για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου Σύρου .

    Η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έγινε με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

    Η κα Βαρδάκη απέστειλε στον κ. Ελευθεριάνο “για τις δικές του ενέργειες” το φάκελο με τα έγγραφα που, κατά την Εισαγγελία Εφετών, αποδεικνύουν ότι το ΑΤ Ωρωπού και η Δομή Μαλακάσας εγκαίρως είχαν ενημερωθεί για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί όταν διατάχθηκε η αποφυλάκιση του υπόδικου για την απόπειρα βιασμού της ηλικιωμένης.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρωτίστως το ΑΤ 3,5 μήνες δεν ενημέρωσε ότι ο Σύρος δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους

    Η παραγγελία της προκαταρκτικής εξέτασης, με διερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος, εστάλη στο Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου το τελευταίο, να ζητήσει από το ΑΤ Ωρωπού κάθε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του, σχετιζόμενο αφενός με το εάν έγιναν ενέργειες για την τήρηση των περιοριστικών όρων αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο έγινε η ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών ότι ο 23χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισης του.

    Σήμερα, ο Σύρος πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του που δεν ξεπέρασε τη 1 ώρα, ο 23χρονος υποστήριξε πως δεν θυμάται ούτε τις επιθέσεις που κατηγορείται ούτε καν γιατί δεν έδινε το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Σε άλλο σημείο φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και για αυτό είπε στην ανακρίτρια να ανοίξουν τις κάμερες για να αποδειχθεί ότι δεν έκανε αυτός τίποτα. “Πηγαίνετε να ψάξετε σε άλλο πλανήτη για να βρείτε τους ενόχους”, φέρεται, σύμφωνα με το συνήγορό του να ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

    Ο 23χρονος κατηγορείται για δύο βιασμούς, 4 απόπειρες και μία επίθεση με απειλή. Όλα τα θύματα έχουν καταθέσει ότι τον αναγνωρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε προπληρωμένη κάρτα η καταβολή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων

    Δράκος των Εξαρχείων: Στη φυλακή μετά την απολογία του στην ανακρίτρια

    «Δράκος των Εξαρχείων»: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του



    ΣΧΟΛΙΑ