• Κοινωνία

    «Δράκος των Εξαρχείων»: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα», είπε στην απολογία του

    • NewsRoom
    Απίστευτες οι δηλώσεις του 23χρονου

    Απίστευτες οι δηλώσεις του 23χρονου


    Προκλητικά, αλλά και άκρως σοκαριστικά είναι όσα λέει στην απολογία του ο 23χρονος «δράκος των Εξαρχείων». Ο συλληφθείς για τουλάχιστον 6 απόπειρες βιασμού (η μία είναι ανήλικη), λέει μάλιστα ότι αν ξαναβγεί από τη φυλακή θα κάνει πάλι τα ίδια.

    Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Έχω ορμές και ήθελα να πάω με γυναίκα». «Όταν βγω από τη φυλακή, πάλι θα ψάξω να πάω με γυναίκα», είπε αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς που τον άκουγαν.

    Από την πλευρά της Αστυνομίας τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες κατηγορίες σε βάρος του 23χρονου για απόπειρες βιασμού, όταν κληθούν να τον αναγνωρίσουν κι άλλες γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση.

    Τα λάθη

    Ο 23χρονος, μετά τη σύλληψή του, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απόπειρα βιασμού 76χρονης στην πλαζ του Αλίμου.

    Είχε προφυλακιστεί και μάλιστα υπήρχε και παραπεμπτικό βούλευμα να δικαστεί τον ερχόμενο Απρίλη για την επίθεση που είχε κάνει σε βάρος της, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

    Μάλιστα, με την αποφυλάκιση, του επιβλήθηκαν και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται σε Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

    «Του είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι να πρέπει να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα, αυτός δεν ακολουθούσε καν τη δικαστική απόφαση όμως δεν υπήρχε έλεγχος επ’ αυτού», συμπληρώνει η κα Φραγκάκη.

    Σε αυτό το πλασίο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα καθώς και την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

    «Μέσα στη δομή έπρεπε να ήταν, την ευθύνη την έχουν οι αστυνομικοί, ήδη μάθαμε για την καρατόμηση τοι διοικητή και ήταν αναμενόμενο. Το δικαστικό συμβούλιο κάνει τον έλεγχο, θα έπρεπε να υπάρξουν και εκεί πέρα οι ευθύνες να δούμε για ποιον λόγο δεν είχε ακολουθηθεί η απόφαση».

    Διαβάστε επίσης:

    «Δράκος των Εξαρχείων»: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του

    «Καρατόμησαν» τον διοικητή ασφαλείας Ωρωπού για τον «δράκο των Εξαρχείων»

    Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά
     



    ΣΧΟΛΙΑ