• Κοινωνία

    Δολοφονία στο Ψυχικό: Το «μυστικό» που οδήγησε στο έγκλημα μία φιλία ετών

    • NewsRoom


    Μπορεί μία φιλία ετών να καταλήξει σε έγκλημα; Κι όμως μπορεί. Αυτό αποδεικνύει, τουλάχιστον, η περίπτωση της δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού στο Ψυχικό, για την οποία κατηγορείται ένας 51χρονος αρχιτέκτονας, οικογενειακός φίλος του πρώτου.

    Ο 51χρονος αρχιτέκτονας προσήχθη ως ύποπτος το βράδυ της Τρίτης και χαρακτηρίζεται ως βασικός ύποπτος για τον φόνο του 57χρονου Βασίλη Φλώρου. O 51χρονος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε τη δολοφονία του φαρμακοποιού, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

    Σύμφωνα με νέα στοιχεία, που αποκαλύπτει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema, οι δύο άνδρες υπήρξαν για χρόνια οικογενειακοί φίλοι. Μάλιστα, πριν από δέκα χρόνια, όταν χρειάστηκε χρήματα, ο φαρμακοποιός δάνεισε στον φίλο του 300.000 ευρώ για να ανοίξουν οι δουλειές της κατασκευαστικής εταιρείας του. Όμως η φιλία έγινε κόντρα και για πολλά χρόνια οι δύο παλιοί φίλοι βρίσκονταν αντιμέτωποι στα δικαστήρια.

    Τελικά, όταν ο Βασίλης Φλώρος κέρδισε τη μάχη και η δικαιοσύνη αποφάσισε πως πρέπει να πάρει το ακίνητο του αρχιτέκτονα για να ξοφλήσει τις 300.000 ευρώ, η διαμάχη μετατράπηκε σε μίσος. Και όταν, πριν από δύο μήνες, ο φαρμακοποιός έκανε έξωση στον 51χρονο, εκείνος θόλωσε…

    «Εγώ τον σκότωσα με ένα περίστροφο που προμηθεύτηκα μέσω ενός γνωστού», φέρεται να κατέθεσε ο δράστης, λέγοντας πως τη μοιραία εκείνη μέρα πήγε με το αυτοκίνητό του στο Νέο Ψυχικό, πάρκαρε δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι και τον περίμενε να βγει έξω. Μόλις άνοιξε η γκαραζόπορτα, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια, πήρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

    Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ο Βασίλης Φλώρος τον αναγνώρισε και προσπάθησε να φύγει όμως δεν πρόλαβε να πατήσει το γκάζι της μαύρης Mercedes για να εξαφανιστεί και να σώσει τη ζωή του.

    Η εν ψυχρώ δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου έγινε  στις 8 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό.

    Η οικογένειά του είχε δηλώσει ότι ο 57χρονος, πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών, δεν δεχόταν απειλές για τη ζωή του και ούτε ο ίδιος τους είχε αναφέρει κάποιο ανησυχητικό περιστατικό.

    Παρόλα αυτά όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή πως πίσω από την δολοφονία κρύβονταν προσωπικές διαφορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα χέρια της Αστυνομίας 51χρονος αρχιτέκτονας: Ομολόγησε τον φόνο του φαρμακοποιού Β. Φλώρου



    ΣΧΟΛΙΑ