• Κοινωνία

    Δολοφονία Καραϊβάζ: Για «συμβόλαιο θανάτου» κάνουν λόγο οι Αρχές – Πώς κινήθηκαν οι δράστες

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Σοκ έχει προκαλέσει, και όχι μόνο στον δημοσιογραφικό κόσμο, η στυγερή δολοφονία του έμπειρου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

    Την ώρα που ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά και συγκεκριμένα από το πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, δέχθηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες σε όλο του το σώμα, πιθανόν από όπλο με σιγαστήρα.

    Άμεσα έφτασαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο, αναζητώντας στοιχεία και μάρτυρες, ενώ οι έρευνες αυτή την ώρα συνεχίζονται.

    Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Η αστυνομία, μέσα από κάμερες αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων, προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο της διαφυγής τους, με στόχο να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

    Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες φέρονται να τον παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διαδρομή, από το κανάλι του Star στην Κηφισιά μέχρι το σπίτι του στον Αλιμο, όπου και προχώρησαν στην αποτρόπαια δολοφονία.

    Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον 17 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού, ενώ δεν φορούσαν κουκούλες. Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες οι άνδρες φορούσαν ρούχα παραλλαγής.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια, πράγμα που θα ήταν ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες.

    Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν μαρτυρίες και περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είπαν ότι οι δύο δολοφόνοι φορούσαν σκούρα ρούχα, αλλά δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, πράγμα που δείχνει βεβαιότητα από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να αναγνωρισθούν. Άγνωστο παραμένει το αν διέφυγαν με το scooter ή αν είχαν κι άλλο όχημα διαφυγής σε σημείο μακριά από το μέρος της επίθεσης ή αν συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους και οι δύο μαζί ή χωρίστηκαν.

    Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες

    Στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέβη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Αφού εξέφρασε τη συντριβή της για την εν ψυχρώ δολοφονία, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλοι 6.000 δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις:

    Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Είχε εργασθεί στην Απογευματινή, στον Ελεύθερο Τύπο, τον Αντένα και το Star, ενώ ήταν ιδιοκτήτης- διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr.

    Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

    Πελώνη: Οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

    Δήλωση για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

    Η δήλωση της κυρίας Πελώνη έχει ως εξής: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλληπητήριά μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία: «Γάζωσαν» με σφαίρες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

    Γιώργος Καραϊβάζ: Το τελευταίο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου



    ΣΧΟΛΙΑ