• Κοινωνία

    Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία: «Γάζωσαν» με σφαίρες τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

    • NewsRoom

    Γιώργος Καραϊβάζ


    Θύμα δολοφονικής ενέδρας έπεσε στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, ο αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Καραϊβάζ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες τον περίμεναν κοντά στην οικία του, στην οδό Ανίνου.

    Την ώρα που ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά του στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, δέχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- 17 σφαίρες πιθανόν από όπλο με σιγαστήρα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τις αρχές ως επαγγελματίες δολοφόνοι.

    Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση οι δράστες εξαφανίστηκαν.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και κάνει εκτεταμένες έρευνες για στοιχεία. Επίσης, συγκεντρώνεται υλικό από κάμερες στην γύρω περιοχή.

    Η πρώτη εκτίμηση των αρχών μιλά για τρομοκρατική ενέργεια.

    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

    Ο Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ενώ ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1.

    Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

    Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για τη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ:

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την  εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ.

    Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

    Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

    Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

    Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

    Διαβάστε ακόμη:

    AstraZeneca: Να χορηγείται στους άνω των 30 αποφάσισε η επιτροπή

    Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ



    ΣΧΟΛΙΑ