• Κοινωνία

    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πότε αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

    • NewsRoom
    κορκονεας

    Επαμεινώνδας Κορκονέας. Αποφυλακίστηκε στα 13 χρόνια


    Εκτός φυλακής ο Κορκονέας

    Οριστικά εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, πρώην ειδικός φρουρός, που ευθύνεται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

    Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερο σύννομου βίου επιβάλλοντάς του την ποινή κάθειρξης 13 ετών, «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια.

    Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

    Με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών.

    Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμα και με τα σχετικά ελαφρυντικά θα ήταν αυτή των 20 ετών.

    Η αποφυλάκιση του Κορκονέα αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες, πιθανόν, μέσα στον μήνα Αύγουστο.

    Ήδη έχει εκτίσει ποινή 11 ετών, ενώ τα μεροκάματα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια εντός των φυλακών θα προσμετρηθούν ευεργετικά.

    Τέλος, το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια.



    ΣΧΟΛΙΑ