• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Συνεχίζονται οι απολογίες – Παραδίδεται στις Αρχές ο 20χρονος Αλβανός καταζητούμενος

    • NewsRoom
    Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης - Δολοφονία 19χρονου οπαδού

    Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

    Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

    Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

    Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

    Πλην ενός 20χρονου Αλβανού -που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης– όλοι έχουν συλληφθεί.

    Δείτε το βίντεο:

    Παραδίδεται ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

    Στην αποκάλυψη ότι ο 20χρονος άνδρας που διέφυγε στην Αλβανία αναμένεται να παραδοθεί μέχρι αύριο προχώρησε η δικηγόρος, Ανθούλα Ανάσογλου.

    Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, η ίδια δήλωσε ότι «Χθες το απόγευμα δέχτηκα τηλέφωνο από συνάδελφο και θα ακούσετε ότι και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην υπόθεση και βρίσκεται στην Αλβανία θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο».

    Νωρίτερα, δήλωσε ότι «Υπήρχε ο νόμος αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Οι ποινές δεν αναστέλλονταν, δεν μετατρέπονταν, ήταν πάρα πολύ σκληρές. Το ποδόσφαιρο έχει πολλούς που το αγαπούν, είναι το πιο εμπορικό σπορ».

    Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος δήλωσε ότι: «Ο θάνατος του Άλκη ήρθε μετά από δεκαετίες ανομίας και θανάτων. Κάποια στιγμή έπρεπε να σπάσει αυτό το απόστημα. Αυτή τη στιγμή έχει ευαισθητοποιηθεί στο μέγιστο η κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία. Το γεγονός ευαισθητοποίησε και τους αστυνομικούς πολύ. Συνάδελφοι δε δέχτηκαν να πάρουν την ημερήσια ανάπαυση που δικαιούνταν για να προχωρήσουν την έρευνα για την υπόθεση».

    Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου Αλβανού

    Την πρόθεση του 20χρονου, που έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναζητείται, είναι να παραδοθεί κατά τις επόμενες ημέρες, τόνισε σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του, Παρασκευάς Σπυράτος.

    «Πρόκειται για μια γενναία συμπεριφορά, θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, αλλά έχει να δώσει εξηγήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας επιπλέον ότι ο νεαρός φερόμενος ως συμμετέχοντας στη δολοφονία του Άλκη, προέρχεται από μια «αξιόλογη, μικροαστική οικογένεια».

    «Εγώ θα πω ότι είναι μια λάθος συμπεριφορά», είπε ακόμη ο ίδιος σχετικά με τη συμμετοχή του 20χρονου στο συμβάν, συμπληρώνοντας ακόμη ότι ο εντολέας του «είναι συντετριμμένος», αλλά και ότι «πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Μάς κάρφωναν, τον άκουγα να ουρλιάζει και πάνω του τέσσερις να τον χτυπούν, λέει ο φίλος του Άλκη

    Εξέταση DNA για όλους ζήτησε η ανακρίτρια για τη δολοφονία του Άλκη – Σε εξέλιξη οι απολογίες

    Άρθρο Παρέμβαση: Ποιος τα βάζει με την… Ομάδα;



    ΣΧΟΛΙΑ