• Κοινωνία

    Εξέταση DNA για όλους ζήτησε η ανακρίτρια για τη δολοφονία του Άλκη – Σε εξέλιξη οι απολογίες

    • Λέλα Βόρρη
    Εξέταση DNA για όλους ζήτησε η ανακρίτρια για τη δολοφονία του Άλκη - Σε εξέλιξη οι απολογίες


    Διάταξη προκειμένου να ληφθεί υλικό  DNA  από όλους τους εμπλεκόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες  για τη δολοφονία του άτυχου 19χρονου νεαρού οπαδού του Άρη Άλκη Καμπανού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

    Με αυτόν τον τρόπο η ανακρίτρια θα εξετάσει το ενδεχόμενο περί ψευδών μαρτυριών από τους εμπλεκόμενους, με βάση το υλικό που έχει κατασχεθεί από την αστυνομία και θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς που στέρησαν τη ζωή από τον 19χρονο νεαρό.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης κατέθεσαν  στην ανακρίτρια ο 23χρονος Αλβανός καθώς και ο 20χρονος Έλληνας που φέρεται να επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στο βίντεο της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

    Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    Και οι δύο φερόμενοι δράστες εισήλθαν στο δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα κρυφά και με την παρουσία  δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο επεισοδίων.

    Διεκόπη η ανάκριση του πρώτου, φωνές από την ανακρίτρια

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση του πρώτου εμπλεκόμενου που ξεκίνησε από τις 12:30 σταμάτησε απροσδόκητα καθώς εκνεύρισε την ανακρίτρια κατά την απολογία του με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση από μέρος της αλλά και φωνές που ακούστηκαν μέχρι και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

    Όπως φαίνεται ο 20χρονος προσπαθούσε να αλλάξει θέμα και δεν απαντούσε ευθέως στις ερωτήσεις της ανακρίτριας για το αν κρατούσε εκείνο το βράδυ το μαχαίρι που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο, κι αν αυτό του ξέφυγε μετά από άμυνα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην παλάμη του ο κατηγορούμενος.

    Λίγα λεπτά μετά η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 έτσι ώστε η διαδικασία ανάκρισης να συνεχίσει με τον δεύτερο κατηγορούμενο.

    Οι περιγραφές των φίλων του Άλκη που σοκάρουν

    Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των φίλων του Άλκη που όλοι μαζί δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση. Όπως λέει ένας από τους φίλους του Άλκη στις καταθέσεις του «ο ένας κρατούσε ένα δρεπάνι στα χέρια του μήκους περίπου 30 με 40 εκατοστά, ενώ ένας ακόμη κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι».

    Περιγράφοντας την απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του και τον Άλκη, είπε:  «Εγώ εκείνη τη στιγμή έπιασα αμέσως το κράνος μου και το έβαλα μπροστά στο στήθος μου για να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι που ήρθε από τη Σεφέρη ανέβηκε τα σκαλιά και ήρθε προς τα πάνω μου και εγώ τον χτύπησα με το κράνος μία φορά στο κεφάλι. Τον πέτυχα στο μέτωπο, δεν ξέρω αν μάτωσε γιατί φορούσε κουκούλα. Μόλις τον χτύπησα έκανε ένα βήμα προς τα πίσω αλλά αμέσως μετά όρμηξε ξανά επάνω μου. Το κράνος μου έφυγε από τα χέρια, δεν θυμάμαι όμως πώς ακριβώς».

    Όσον αφορά στον άτυχο Άλκη ο ίδιος θυμάται πως την ώρα που δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε τον 19χρονο «να ουρλιάζει “βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω“». Συνεχίζοντας ο ίδιος λέει πως είδε συνολικά 8 άτομα να συμμετέχουν στην επίθεση. «Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους».

    «Όπως σας είπα όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα.

    Πάντως φαίνονταν όλοι τους αρκετά γυμνασμένοι και έμπειροι σε φασαρίες, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε μπλεχτεί ποτέ σε καβγά», είπε στην κατάθεσή του.

    Διαβάστε επίσης

    Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή

    Δολοφονία 19χρονου: Μάς κάρφωναν, τον άκουγα να ουρλιάζει και πάνω του τέσσερις να τον χτυπούν, λέει ο φίλος του Άλκη

    Δολοφονία 19χρονου: Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων – Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο

     



    ΣΧΟΛΙΑ