• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς του

    δολοφονία 19χρονου

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του γιου τους και να υπάρξει βαριά τιμωρία των δραστών οπαδικής βίας ζήτησαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού σε συνάντηση τους με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Η μητέρα και ο πατέρας του 19χρονου που δολοφονήθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για αυτή τη συνάντηση.

    Όπως έχουν πει μετά τον άδικο χαμό του παιδιού τους, θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να σταματήσει η οπαδική βία.

    Η συνάντηση τους με τους δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας ήταν πολύωρη και σε κλίμα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο.

    Τόσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου όσο και ο εισαγγελέας, οι οποίοι ικανοποίησαν αμέσως την επιθυμία των γονέων να συναντηθούν, άκουσαν με προσοχή τους γονείς.

    Άλλωστε, ο κ. Βασίλης Πλιώτας είχε παρέμβει από την πρώτη στιγμή ζητώντας ενδελεχή έρευνα για υποθέσεις οπαδικής βίας, ελέγχους σε γραφεία συνδέσμων και απόδοση κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στους δράστες.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας αναφέρει σε δήλωσή του: «Σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Άλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

    Η συνάντηση μαζί της, αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Άλκη στην πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των 12 αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν προφέρει τη λέξη ‘συγγνώμη’ είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

    Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση εάν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο από δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω από τον Άρειο Πάγο».

    Διαβάστε επίσης:

    Οπαδική βία: Ποινική δίωξη εις βάρος 16 οπαδών του Παναθηναϊκού

    Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 12 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη

    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πίσω στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας



    ΣΧΟΛΙΑ