• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Εισαγγελική έρευνα για διαρροή στοιχείων

    • NewsRoom
    δολοφονία 19χρονου

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

    Πρόκειται για τη διαρροή της απολογίας του 23χρονου Αλβανού, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, αλλά και για καταθέσεις που έδωσαν άλλα πρόσωπα, καθώς και SMS και άλλα στοιχεία.

    Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

    Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 20χρονος Αλβανός

    Ο 20χρονος κατηγορούμενος για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε χθες στις Αρχές, ζήτησε προθεσμία από την ανακρίτρια και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, υποστηρίζει ότι είχε περιφερειακό ρόλο, δε χτύπησε και δεν κρατούσε μαχαίρι στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος και η παρέα του.

    Όπως είπε ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος η διαδικασία παράδοσης του κατηγορούμενου και η μεταφορά του στις ελληνικές Αρχές εξελίχθηκε ταχύτατα και με επιτυχία.

    «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δε χτύπησε. Ο συγκεκριμένος (σ.σ. 20χρονος) δεν έχει καταφέρει χτυπήματα», τόνισε ο δικηγόρος του, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε».

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 19χρονου: Μάς κάρφωναν, τον άκουγα να ουρλιάζει και πάνω του τέσσερις να τον χτυπούν, λέει ο φίλος του Άλκη

    Θεοδωρικάκος: Πιθανό να εμπλέκεται κι άλλο πρόσωπο στη δολοφονία του Άλκη

    Συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός καταζητούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη



    ΣΧΟΛΙΑ