ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυόμισι χρόνια μετά την αποφυλάκιση του ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιστρέφει στη φυλακή!
Ο Άρειος Πάγος, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του, αναίρεσε την εφετειακή απόφαση, με την οποία ένα ελαφρυντικό «έσπασε» την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και έβγαλε από τη φυλακή τον δράστη, τον Ιούλιο του 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια έκανε σήμερα δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναίρεσε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας κατά το μέρος που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το νέο ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Έτσι, η υπόθεση παραπέμφθηκε ξανά για νέα συζήτηση στο ΜΟΕ Λαμίας, που θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές και ενόρκους. Εκεί θα κριθεί ξανά η αναγνώριση ελαφρυντικού και η ποινή του Κορκονέα.
Μέχρι τότε αναβιώνει η πρωτόδικη ισόβια κάθειρξη του.
Διαβάστε επίσης:
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Να αναιρεθεί η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας
Δίκη Φιλιππίδη: Μόνο νεκρός δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού
Δίκη Λιγνάδη: Βαριές εκφράσεις μεταξύ των δικηγόρων ηθοποιού και μηνυτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρφιά Ανδρουλάκη: Τον Καστανίδη τον διέγραψαν Ανδρέας και Σημίτης – «Δεν ντρέπεσαι;» η απάντηση του πρώην υπουργού
- Κατάρ: Παρατείνει την κατάσταση «ανωτέρας βίας» στις προμήθειες LNG έως τα μέσα Ιουνίου
- Θρίλερ στα ανοιχτά του Πράσινου Ακρωτηρίου: Κρουαζιερόπλοιο με 149 επιβαίνοντες σε καραντίνα για σπάνιο θανατηφόρο ιό – 3 νεκροί
- Κομισιόν: Ετοιμάζει επιπλέον χορήγηση δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.