• Κοινωνία

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Φεύγει απο τις φυλακές Τρικάλων – Γιατί ο πατέρας του δεν μπήκε καραντίνα στον Κορυδαλλό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, Eurokinissi


    Πολύ σκληρές για να… μείνει αποδείχθηκαν οι φυλακές Τρικάλων για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

    Ούτε 48 ώρες δεν συμπληρώθηκαν από τη μεταφορά του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Θεσσαλίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως ήδη ετοιμάζει τη μεταγωγή της επιστροφής του στην Αττική.

    Ο προφυλακισμένος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί όπου κρατείται από την περασμένη Πέμπτη ο πατέρας του.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είναι, αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα από τους ελάχιστους κρατούμενους που μπήκε στη φυλακή το τελευταίο 6μηνο, χωρίς να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών, όπως ορίζουν τα αυστηρά μέτρα για να κρατηθεί ο κορονοϊός έξω από τα σωφρονιστικά καταστήματα.

    Το πρωί της Πέμπτης, ο ιδρυτής της Folli Follie έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού και μετά τις πρώτες απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, μεταφέρθηκε αμέσως στο κελί του, στην Στ’ πτέρυγα. «Δεν του έκαναν χάρη, για να τον γλιτώσουν από την ταλαιπωρία της απομόνωσης», λένε στο mononews πηγές από τις φυλακές.

    Τότε τι συνέβη;

    «Η προχωρημένη ηλικία του και κάποια προβλήματα υγείας καθιστούν αναγκαία την παρουσία δεύτερου ατόμου κοντά του», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

    Φοβούνται για την ασφάλεια του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    Παρασκευή μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, παραμένοντας από το βράδυ της Τετάρτης (όταν άκουσε την ανακρίτρια να του δηλώνει ότι κρίθηκε προφυλακιστέος) μέχρι και τότε, στα κρατητήρια του Μεταγωγών.

    Ο 50χρονος μπήκε αμέσως σε καραντίνα, αλλά για τους υπευθύνους των φυλακών ο… «πονοκέφαλος» είχε μάλλον αρχίσει πριν εκείνος φτάσει εκεί.

    Σε ποιο κελί θα έβαζαν τον κρατούμενο για οικονομικό έγκλημα, σε φυλακές που είναι γεμάτες με σκληρούς ποινικούς και ισοβίτες για δολοφονίες; Στα Τρίκαλα δεν υπάρχουν VIP πτέρυγες για τα εγκλήματα των «λευκών κολάρων». Αντίθετα, υπάρχουν δεκάδες αιματηρά επεισόδια την τελευταία 5ετία. Δυο ανθρωποκτονίες, 43 ξυλοδαρμοί κρατουμένων, 23 ξυλοδαρμοί σωφρονιστικών.

    Ο… άμαθος στη βία μοναχογιός της άλλοτε πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας θα ήταν η εύκολη λεία, κυρίως για εκβιασμούς. Όπως συχνά συμβαίνει με κρατούμενους της… υψηλής κοινωνίας, για να βρουν την ησυχία τους μέσα στη φυλακή, πληρώνουν αδρά συγκρατούμενους τους!

    Και επειδή πρώτο μέλημα σε όλες τις φυλακές είναι η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων, η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει τη μεταφορά του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στις φυλακές Κορυδαλλού, διαφωνώντας με την εισαγγελική επιλογή του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων για την προσωρινή του κράτηση.

    Ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, πατέρας και γιος να μοιράζονται το ίδιο κελί στην Στ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού…

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Τι ζήτησε από τη σύζυγο του

    Πέμπτη πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού ως κρατούμενος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Παρασκευή απόγευμα δέχθηκε το πρώτο του επισκεπτήριο. Η σύζυγος του, η μοναδική από την οικογένεια που έφυγε ελεύθερη από το ανακριτικό γραφείο, είναι και η μοναδική που τον έχει επισκεφθεί αυτές τις 3 ημέρες.

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου κρατούσε στο σύζυγο της ό,τι εκείνος της είχε ζητήσει να του πάει στη φυλακή: τα ρούχα του.

    Η επόμενη επίσκεψη της θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή. Λόγω κορονοϊού επιτρέπεται επισκεπτήριο στους συγγενείς μόνο μια φορά την εβδομάδα.

    Οι 3 μέρες της νέας πραγματικότητας για τον ιδρυτή της πολύπαθης Folli Follie ήταν τόσο δύσκολες όσο για όλους όσοι γνωρίζουν για πρώτη φορά από μέσα το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών.

    Στην πτέρυγα των επωνύμων του Κορυδαλλού, ο 79χρονος προσπαθεί να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη όταν, τη νύχτα της Τετάρτης, άκουσε την ανακρίτρια να του λέει πως τόσο εκείνος, όσο και ο μοναχογιός του θα οδηγηθούν στη φυλακή.

    Όμως, στο κελί του δεν είναι μόνος. Κρατείται με Έλληνα υπόδικο για ανάλογα (οικονομικά) εγκλήματα. Η συγκατοίκηση έχει μία ιδιαιτερότητα. Ο συγκρατούμενός του δήλωσε πρόθυμος και βοηθά τον 79χρονο στην καθημερινότητά του…

    Αν τελικά ο γιος του μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, θα αναλάβει εκείνος αυτό το ρόλο.

    Όπως λένε πηγές από τις φυλακές, ο πατέρας Κουτσολιούτσος και λόγω της ηλικίας του και λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, είναι καταβεβλημένος και χρειάζεται συνεχώς κάποιον κοντά του.

    Αυτή την εβδομάδα, θα περάσει από πλήρη ιατρικό έλεγχο στο νοσοκομείο των φυλακών.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi



    ΣΧΟΛΙΑ