• Κοινωνία

    Δήμος Πειραιά: Δράσεις καθαριότητας στην πλατεία Πηγάδας και στον Τινάνειο κήπο

    • NewsRoom


    Ο Δήμος Πειραιά, συνεχίζοντας τις δράσεις για την καθαριότητα και την αισθητική αναβάθμιση  των δημόσιων χώρων προχώρησε  σε καθαρισμό και εξωραϊσμό της πλατείας Πηγάδας την Παρασκευή και σήμερα στον Τινάνειο κήπο.

    Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθάρισαν και έπλυναν τους κοινόχρηστους χώρους, αποκατέστησαν φθορές,  επιδιόρθωσαν  τα  παγκάκια, αντικατέστησαν τα καλαθάκια απορριμμάτων και έβαψαν τα ρείθρα των πεζοδρομίων.

    Οι επιχειρήσεις Καθαριότητας πραγματοποιούνται στο κέντρο και στις γειτονιές, ώστε να είναι η πόλη μας καθαρή, όμορφη και περιποιημένη.

     Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

    «Η Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε στις καθιερωμένες δράσεις καθαρισμού, την Παρασκευή στην πλατεία Πηγάδας και σήμερα στον Τινάνειο κήπο, ένα κομβικό σημείο στο κέντρο της πόλης, το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει ένα από τα ωραιότερα πάρκα.  Πριν από μερικούς μήνες αφαιρέθηκαν τα κάγκελα, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και το 2023 θα είναι η χρονιά που ο Τινάνειος κήπος θα αποκτήσει τη ζωή που είχε πριν αρκετά χρόνια. Χρειάζεται ένας μικρός χώρος, ένα καφέ, όπου θα μπορούν οι άνθρωποι να κάθονται και παράλληλα, η εταιρία που θα το εκμεταλλεύεται να αναλάβει τη φύλαξη, τον καθαρισμό και την περιποίησή του. Προχωράμε όπως ξεκινήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Ρέππα  το  2019 και προχωράμε δυνατά.  Η Υπηρεσία Καθαριότητας παρεμβαίνει καθημερινά σε διάφορες πλατείες και κήπους της πόλης μας.  Όλοι  αντιλαμβάνονται ότι η πόλη είναι καθαρή και δεν είναι τυχαία καθαρή. Δεν σταματήσαμε να παράγουμε απορρίμματα, άρα έχουμε καλύτερη οργάνωση, έχουμε βελτιωθεί σημαντικά, είμαστε ευχαριστημένοι και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς».

     Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

    «Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας αποτελούν ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει όλοι να μπορούμε να το απολαύσουμε. Οι πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια οφείλουμε να τα διατηρούμε καθαρά και προσβάσιμα  σε  όλους τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Σήμερα βρεθήκαμε στον Τινάνειο κήπο, την Παρασκευή στην πλατεία Πηγάδας, συνεχίζοντας τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για να αναβαθμίσουμε την εικόνα όλων των πλατειών της πόλης.  Πλένουμε, καθαρίζουμε, βάφουμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν,  ώστε να κρατήσουμε καθαρά αυτά τα σημεία. Ο Τινάνειος κήπος είναι ένα πέρασμα, έχουμε το λιμάνι,  την Αγία Τριάδα απέναντι.  Παρατηρούμε συχνά σημάδια βανδαλισμού, καταστροφής του αστικού εξοπλισμού, οπότε δίνουμε μία ιδιαίτερη προσοχή και προβαίνουμε άμεσα στην αντικατάσταση όλου του αστικού εξοπλισμού που καταστρέφεται.  Αλλά θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι οφείλουν οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης να σέβονται την προσπάθεια που γίνεται».

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ στη Ρόδο: Ομολόγησε άλλους 3 φόνους η οικιακή βοηθός που έπνιξε κατάκοιτη ηλικιωμένη

    Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα



    ΣΧΟΛΙΑ