• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη

    Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στα Δικαστήρια για την υπόθεση βιασμού τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών

    O κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης συνοδεία αστυνομικών, προσέρχεται στα δικαστήρια, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022. Ξεκάνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του θεατρικού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για υποθέσεις βιασμού ανήλικων και ενήλικων ανδρών που του αποδίδονται. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Για τις 25 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς, καθώς το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα του δικηγόρου του.

    Ο Αλέξης Κούγιας παρέδωσε στους δικαστές λίστα με τις εκκρεμείς υποθέσεις του σε άλλα δικαστήρια, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

    Οι πληρεξουσίου δικηγόροι των τεσσάρων καταγγελλόντων διαφώνησαν έντονα με την πολυήμερη διακοπή, μιλώντας για διακοπή σκοπιμότητας.

    «Έχει δηλώσει ο κατηγούμενος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζήτησε εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο Γιάννης Βλάχος και πρόσθεσε: «Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

    Οι δικηγόροι των τεσσάρων φερομένων ως θυμάτων ανέφεραν ότι οι μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

    Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

    Στο δικαστήριο ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, που θα καταθέσει ως μάρτυρας και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

    Μετά τη διακοπή της δίκης, αποχωρώντας ο Αλέξης Κούγιας από την οδό Λουκάρεως, ομάδα νεαρών που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στους καταγγέλλοντες, του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ κάποιος άδειασε πάνω στον δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό. Το περιστατικό έληξε με τον Αλ. Κούγια να απομακρύνεται με ψυχραιμία από το σημείο.

    Τι λέει ο Κούγιας για το περιστατικό

    «Κάποιοι ‘γνωστοί οπαδοί’ διέδωσαν την ψευδή είδηση ότι δήθεν συγκεντρωμένοι νεαροί και νεαρές έξω από το ακροατήριο με αποδοκίμασαν και μάλιστα κάποιος με έλουσε και με νερό.

    Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία κάποιων γιατί πέρασα και από την από την είσοδο του πρωτοδικείου, αλλά και την είσοδο του πταισματοδικείου για να παραστώ στη δίκη Λιγνάδη χωρίς συνοδεία, αλλά έφτασαν ακόμα και στο σημείο να διαδίδουν ότι δήθεν αποδοκιμάστηκα και ότι δήθεν μου πέταξαν κι ένα μπουκάλι με νερό, χωρίς να αντιλαμβάνομαι τι σημασία έχει αυτό, αφού ακόμη και εάν ήταν αλήθεια, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η γνώμη αυτού του είδους οπαδών δεν επηρεάζει την έκβαση καμιάς δίκης.

    Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι η εξής: Πράγματι σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητκή συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό.»

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Αίτημα Κούγια να διακοπεί η δίκη μέχρι τον Μάρτιο

    Δημήτρης Λιγνάδης: Δικάζεται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

    Δίκη Folli Follie: Οριστική αποφυλάκιση Δημήτρη-Τζώρτζη Κουτσολιούτσου – Απορρίφθηκαν οι νέες ενστάσεις των κατηγορουμένων



    ΣΧΟΛΙΑ