• Κοινωνία

    Δίκη Β. Γιακουμάκη: Λιποθύμησε μάρτυρας – Την είχαν απειλήσει οι Κρητικοί

    γιακουμακης

    Βαγγέλης Γιακουμάκης


    Σήμερα έλαβε χώρα η συνέχιση της δίκης για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την εκδίκαση της υπόθεσης να εξελίσσεται σε θρίλερ, σε κάθε στάδιό της.

    Στο εδώλιο για να καταθέσει ανέβηκε σήμερα μια κοπέλα, που υπήρξε συμφοιτήτρια του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη και σπουδάστρια στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων. Η κοπέλα, που σήμερα είναι έγκυος, διανύοντας τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ταξίδεψε από άλλη περιοχή της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται σήμερα στη συνέχεια της δίκης για την υπόθεση Γιακουμάκη.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο, εναντίον των εννέα Κρητικών που κατηγορούνται για τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η κοπέλα φαίνεται πως φορτίστηκε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να αποχωρήσει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

    Ως εκ τούτου, η δίκη έλαβε νέα αναβολή, για το πρωί της Πέμπτης, με την πρόεδρο του δικαστηρίου, πάντως, να θεωρεί περαιωμένη την κατάθεση της νεαρής γυναίκας.

    Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες, που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό, όπου τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν.

    Η ίδια, μάλιστα, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών όταν, για δική της υπόθεση, που αφορούσε στη βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής. Τότε ο Κρητικός την απείλησε, βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, η κοπέλα ανέφερε το εν λόγω περιστατικό στη διεύθυνση της Σχολής, όμως το μόνο που έγινε ήταν μία παρότρυνση την επόμενη ημέρα να μην υπάρχουν μαχαίρια στα δωμάτια της εστίας.

    Αναφερόμενη στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, έκανε λόγο για ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί. Πρόσθεσε πως επρόκειτο για έναν ήρεμο χαρακτήρα, που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος πιεστικών ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και εκει ήταν που ένιωσε πίεση και αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

    Στη συνέχεια, υπεβλήθη αίτημα για διακοπή της δίκης, με τους δικηγόρους των Κρητικών να ισχυρίζονται ότι η κατάθεση της μάρτυρα πρέπει να συνεχιστεί, ενώ έκαναν λόγο και για αντιφάσεις με άλλες μαρτυρίες. Ο Εισαγγελέας έδρας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας ήταν απολύτως συνεπής με την κατάθεσή της στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ ρωτήθηκε ενδελεχώς, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

    Μετά από αρκετές διακοπές, η δίκη δεν συνεχίστηκε σήμερα. Το δικαστήριο θα επανέλθει την Πέμπτη, στις εννέα το πρωί.

    Παρούσα κι αυτή την φορά στο δικαστήριο η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία παρακολουθεί τα γεγονότα, ζητώντας απαντήσεις στα δικά της «γιατί».



    ΣΧΟΛΙΑ