• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλούδη: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις – Καμία επιείκεια στους δολοφόνους ζητούν οι γονείς της Ελένης

    τοπαλουδη

    Ελένη Τοπαλούδη


    Ξανά, καμιά επιείκεια στους δύο δολοφόνους του παιδιού της ζητούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη από τους δικαστές του Εφετείου, οι οποίοι μεθαύριο Παρασκευή, ανακοινώνουν την ετυμηγορία τους.

    Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις, με τον συνήγορο υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορουμένου να προκαλεί το ξέσπασμα της μητέρας και του πατέρα της άτυχης φοιτήτριας που βιάστηκε, κακοποιήθηκε άγρια και δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

    Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους γονείς από τη δικαστική αίθουσα.

    Πριν η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ανακοινώσει πως η απόφαση θα εκδοθεί το πρωί της Παρασκευής, ρώτησε τους δύο κατηγορούμενους εάν έχουν να προσθέσουν κάτι.

    Ροδίτης κατηγορουμενος: «Κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω».

    Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

    Ροδίτης Κατηγορούμενος: Όχι.

    Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, μπορεί να ρίχνει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στο συγκατηγορούμενο του, ωστόσο, αποδέχεται κι εκείνος συμμετοχή στη δολοφονία.

    Στους δικαστές είπε:

    «Δεν δέχομαι τον βιασμό, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτοβούλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

    Πρωτόδικα, οι δύο δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον σε κάθειρξη 15 ετών ο καθένας για τον ομαδικό βιασμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Τοπαλούδη: Ποινή-χάδι τα 16 χρόνια λέει η μητέρα της – Ζητά συνάντηση με τον Μητσοτάκη

    Δίκη Τοπαλούδη: Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

    Δίκη Φιλιππίδη: Η δεύτερη μηνύτρια περιγράφει την απόπειρα βιασμού εις βάρος της – «Κατέβασε το κολάν μου, άρχισα να φωνάζω»



    ΣΧΟΛΙΑ