• Κοινωνία

  Δίκη Τοπαλούδη: Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

  Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου

  Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


  Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη πρότεινε η εισαγγελέας και στη δευτεροβάθμια δίκη τους.

  Όπως και πρωτοδίκως, η εισαγγελέας κρίνει ότι ο Ροδίτης και ο Αλβανός, που ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, έδρασαν μαζί.

  Από κοινού, είπε, βασάνισαν την κοπέλα που αρνιόταν να υποκύψει στις σεξουαλικές επιθυμίες τους κι όταν τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να εξαφανίσουν το σώμα της και τα ίχνη του διπλού εγκλήματος τους.

  «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο», φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μόλις άρχισε η εισαγγελέας να περιγράφει τις μαρτυρικές ώρες που έζησε η φοιτήτρια στα χέρια των 2 δραστών.

  Η μητέρα, που έχει κοντά της σήμερα τη μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο, οδηγήθηκε εκτός δικαστικής αίθουσας για να ηρεμήσει.

  Η εισαγγελέας περιέγραψε τη συνάντηση των 2 κατηγορουμένων με την κοπέλα και τη μεταφορά της στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη.

  «Ώρα 01.07, η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Οι δυο κατηγορούμενοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

  Η εισαγγελέας κρίνει ότι οι 2 δράστες μετέφεραν μαζί την άγρια κακοποιημένη φοιτήτρια στην ερημική τοποθεσία:

  «Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα.

  Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της.

  Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα. Μετά επέστρεψαν στο σπίτι για να καθαρίσουν το φορτηγάκι, το σπίτι και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. Όμως κόλλησαν στη βλάστηση γιατί ο γκρεμός δεν ήταν κάθετος.

  Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» .

  Για τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι υπήρξε συναίνεση της φοιτήτριας για την ερωτική πράξη, η εισαγγελέας είπε:

  «Τα σκισμένα ρούχα της Ελένης καταδεικνύουν την υπέρμετρη πάλη που προηγήθηκε. Αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό με τη θέλησή της, θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια».

  Για άρση του καταλογισμού που ζητά ο Ροδίτης κατηγορούμενος η εισαγγελέας απάντησε ότι «δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν».

  Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

  Διαβάστε επίσης:

  Θεσσαλονίκη: Γάζωσαν το βενζινάδικο του προέδρου πρατηριούχων

  Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ολοκληρώθηκε η απολογία του, ζήτησε συγγνώμη στο τέλος   ΣΧΟΛΙΑ