• Κοινωνία

    Δίκη Γλυκά Νερά: Δεν ενδιέφερε τον Αναγνωστόπουλο ούτε η κακοποίηση του παιδιού του

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Δικαστήριο

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Δικαστήριο


    Ένας άνθρωπος με έπαρση, κτητικότητα και διαταραχή προσωπικότητας, έχοντας ωστόσο πλήρη συνείδηση των συνεπειών των πράξεών του είναι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την ψυχίατρο – ψυχολόγο Άλκηστη Ηγουμενάκη.

    Καταθέτοντας ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής στη δίκη του συζυγοκτονου των Γλυκών Νερών, η κα Ηγουμενάκη επικαλέστηκε τη μελέτη της δικογραφίας, για το ψυχογράφημα του δράστη:

    «Η διαταραχή προσωπικότητας αποτελεί μια ομάδα διαταραχών όπου τα άτομα έχουν συνείδηση τι κάνουν, συναίσθηση του αποτελέσματος των πράξεων τους. Υπάρχει έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή, δηλαδή προκύπτει ένα αίσθημα μεγαλείου από τον έλεγχο της σχέσης και έλλειψη ενσυναίσθησης.

    Το βλέπουμε όταν δολοφονεί τη μητέρα του παιδιού του χωρίς να ενδιαφερθεί για το ότι θα πονέσει το παιδί του, όταν τοποθετεί το παιδί δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας, είναι μια πολύ βάρβαρη κίνηση που συναντάμε στους πολέμους. Τα μωρά έχουν οπτικά και δερματικά ερεθίσματα. Όταν σκοτώνει το σκύλο, γιατί το ζώο ήταν και του παιδιού. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μητέρα της Καρολάιν, πώς την προσεγγίζει στην κηδεία. Μια μάνα που πονάει την προστατεύουμε, δεν τη βάζουμε να πληρώνει φέρετρα.

    Από τον τρόπο που κρατάει το παιδί στην κηδεία: 9 μηνών, για 4 ώρες σε μια κηδεία που απ’ ό,τι ενημερώθηκα το φέρετρο άνοιξε κάποια στιγμή. Δεν χρειαζόταν να είναι εκεί.

    Όλα αυτά συντείνουν σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Επίσης βλέπουμε μια αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων. Βρήκε μια ανήλικη κοπέλα, πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα που ψάχνει ένας άνθρωπος για να φτιάξει μια σοβαρή σχέση. ‘Η ακόμη το πώς αντιμετώπισε την απόρριψη και την πρόθεση της γυναίκας του να χωρίσουν».

    Πρόεδρος: Το αίσθημα της απόρριψης μπορεί να πυροδοτήσει επιθετικότητα σε σημείο ανεξέλεγκτο, έχει την ίδια ικανότητα να τιθασεύσει τα συναισθήματα του;

    Μάρτυρας: Μπορεί κάποιος να το χειριστεί αν το επιθυμεί. Μπορεί να ελέγξει, αλλά υπάρχει η τάση εκδίκησης. Το μέγεθος της εκδίκησης εναλλάσσεται.

    Η μάρτυρας χαρακτήρισε τον θάνατο της Καρολάιν «διαρκείας».

    «Δεν ήταν ένα πιστόλι. Δεν τον ένοιαζε τίποτα. Λείπει απόλυτα το συναίσθημα. Πουθενά ούτε για τη γυναίκα του, ούτε για το παιδί του, ούτε για το σκύλο, ο θάνατος του οποίου ήταν επίσης αγωνιώδης και βασανιστικός».

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Αναγνωστόπουλου: Άκρως χειριστική η συμπεριφορά του προς την Καρολάιν, λέει η σύμβουλος ψυχικής υγείας

    Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών – «Δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία»

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ξεκινά ενώπιον του ΜΟΔ σήμερα ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη του πιλότου



    ΣΧΟΛΙΑ