• Κοινωνία

    Δίκη Αναγνωστόπουλου: Άκρως χειριστική η συμπεριφορά του προς την Καρολάιν, λέει η σύμβουλος ψυχικής υγείας

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Δικαστήριο

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Δικαστήριο


    Από την πρώτη συνάντηση τους η Καρολάιν της είχε πει ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, υποστήριξε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου που καταθέτει στη δίκη του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

    «Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεπτίζονταν στο χαμόγελό της», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

    Ο κατηγορούμενος παρακολουθεί από το εδώλιο τη μάρτυρα και κρατά συνεχώς σημειώσεις, προφανώς για να της υποβάλει στη συνέχεια ερωτήσεις όπως πράττει με τους περισσότερους μάρτυρες μέχρι τώρα.

    Η κα Μυλωνοπούλου που συνάντησε 12 φορές το ζευγάρι κατέθεσε ότι είχε καταλήξει στην κρίση ότι πιλότος είχε τα χαρακτηριστικά ενός χειριστικού συζύγου που ήλεγχε απολύτως την Καρολάιν.

    Ενώ όπως είπε η 20χρονη της έλεγε «δεν αντέχω άλλο, έχω χάσει τον εαυτό μου», ο πιλότος της περιέγραφε μια σχέση ιδανική, γεμάτη έρωτα, ταξίδια και πάθος.

    «Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως, ελεγκτική. Πολλές φορές η Καρολάιν δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου».

    Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή υποπτεύθηκε ότι ο δράστης της δολοφονίας της ήταν ο σύζυγος:

    «Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε άκρως κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας».

    Η κυρία Μυλωνοπούλου κατέθεσε ότι συνάντησε πρώτη φορά το ζευγάρι το Νοέμβριο του 2020:

    «Το ζευγάρι ήρθε με το μωράκι του, πέντε μηνών τότε, στο γραφείο μου. Αυτό που μου δηλώθηκε ήταν ότι η Καρολάιν είχε κατάθλιψη λοχείας. Κάποιες φορές στην έναρξη της συνεδρίας ήταν και τα δυο μέρη μετά αποχωρούσε ο σύζυγος και έμενε η Καρολαιν. Κάποιες φορές ερχόταν μόνο ο σύζυγος. Αν θυμάμαι καλά ήταν 12 ωριαίες συνεδρίες. Δεν ήθελε κανένας από τους δύο, κοινή συνεδρία».

    Πρόεδρος: Πού εντόπιζε ο κάθε σύζυγος το πρόβλημα;

    Μάρτυρας: Στην 1η συνάντηση, ο κατηγορούμενός μου παρουσίαζε μια ιδανική σχέση, μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στην Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν.

    Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με την Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν «θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί». Αμέσως από δομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερώτημα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα.

    Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της. Είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει.

    Όταν η Καρολαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει ένα βομβαρδισμό έρωτα, πετούσε με το ελικόπτερο, ήθελε να την βάλει σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά.

    Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

    Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Αν μου είχε πει ότι την είχε σπρώξει, την είχε χτυπήσει θα ήταν αλλιώς τα πράγματα για τη δική μου στάση.

    Η μάρτυρας υποστήριξε ότι η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορούμενου αλλά σιχαίνονταν τον άνθρωπο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

    «Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι ‘έχω χάσει τη ζωή μου’. Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει».

    Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος καταλάβατε αν είχε αντιληφθεί την ευάλωτη ψυχολογική της κατάσταση;

    Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος.

    Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

    Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατηύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή.

    Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, αν η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει. Στην επόμενη συνεδρία μου είπε ότι θα περάνανε δάνειο και θα τους δίνανε και οι γονείς τους χρήματα αλλά οι γονείς της τα περισσότερα. Ήταν έξω φρενών και μου έλεγε πάλι οι γονείς μου πληρώνουν. Μου είπε πως είναι δυνατόν να δίνουμε τα περισσότερα χρήματα οι γονείς μου και το οικόπεδο να είναι στο όνομά του; Το Δεκέμβριο μου είπαν ότι υιοθετήσανε ένα ζωάκι, είχαν μεγάλη χαρά. Λάμπανε τα μάτια της.

    Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί με ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα, αγαπούσε τα ζωάκια τα αδέσποτα αυτά δείχνουν ότι ήταν ένα άτομο που είχε μια πληρότητα συναισθηματική. Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του κατηγορούμενου. Τη ρώτησα για αυτό και μου είπε δεν μου κάνανε απολύτως τίποτα απλά δεν αισθάνομαι άνετα μαζί τους».

    Για τον εάν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους, η μάρτυρας κατέθεσε:

    «Τον Ιανουάριο η Καρολάιν άρχιζε να μου λέει ότι ο κατηγορούμενος λείπε Κυριακές. Ήταν θυμωμένη και σαφώς κατάλαβα ότι τσακώνονται. Είχε άλλη σκέψη στο μυαλό της μήπως υπάρχει τρίτο άτομο. Μου είπε ότι μέχρι τότε δεν της είχε δώσει δικαίωμα, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη ζωή πριν από εκείνη και αυτό της πυροδοτούσε το συναίσθημα της ζήλιας».

    Πρόεδρος: Εσείς έχοντας μιλήσει και με τους δυο που θα εστιάζατε τα προβλήματα αυτής της σχέσης;. Τι γεννούσε τα πρόβλημα;

    Μάρτυρας: Τα δημιουργούσε κατά την άποψη μου ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε ένα άνθρωπο χειριστικό δημιουργούνται ολέθριες σχέσεις. Οι χειριστικοί άνθρωπο μπορεί να έχουν διαταραχή, ο χειριστικές σχέσεις οδηγούν και στο έγκλημα. Έχουμε ένα παιδί κλεισμένο μέσα στο σπίτι, που δεν πήγαινε πουθενά.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών – «Δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία»

    Υπόθεση Πάτρας: Αίτημα στον ΕΟΦ από την ανακρίτρια για τη χαρτογράφηση της πορείας της κεταμίνης

    Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη



    ΣΧΟΛΙΑ