• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: «Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας πίσω από την πλεκτάνη εις βάρος μου» είπε ο ηθοποιός – Του έκανε μήνυση ο νομικός


    Για στοιχεία που αποδεικνύουν το «οργανωμένο και υποκινούμενο σχέδιο ενοχοποίησης του, με κίνητρο το χρήμα» μίλησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στους δικαστές στη συμπληρωματική απολογία του, υποστηρίζοντας ότι δικηγόρος των δύο μηνυτριών του έχει συστήσει εταιρεία με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

    Ο Πέτρος Φιλιππίδης νωρίτερα και λίγο πριν αρχίσει η αγόρευση της εισαγγελέως, ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά. Το αίτημα του έγινε δεκτό και ο ηθοποιός υποστήριξε:

    «Απευθυνόμενος προς το δικαστήριό σας, θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μίντζιας, συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας, έχει συστήσει εταιρία με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο.»

    Η συνήγορος του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου υποστήριξε με τη σειρά της, ότι έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια.

    «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών», υποστήριξε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, διαβάζοντας στο δικαστήριο το σάιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σάιτ Mega, Alpha, Star. Ποιος έχει τη δύναμη στα Μέσα;» είπε.

    Η Άννα Μαρια Παπαχαραλάμπους που και σήμερα βρίσκεται στο δικαστήριο, άκουσε φανερά εκνευρισμένη τον κατηγορούμενο και τη δικηγόρο του.

    Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν τον συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

    Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

    Εκρηκτική ήταν η αντίδραση του δικηγόρου, Αλέξναδρου Μίντζια:

    «Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένειά μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

    Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κοριτσιών Μαλένας και Ίριδας

    Ειδικό Δικαστήριο: Η «ομάδα Παππά», οι τσάντες με τα χρήματα «για βοήθεια προς το κόμμα» και η επίσκεψη του Αρτέμη Αρτεμίου – Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα



    ΣΧΟΛΙΑ