• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: Μόνο νεκρός δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    «Μόνο νεκρός δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο», ήταν η δήλωση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη στο δικαστήριο για να επιτύχει τη διακοπή την ολιγοήμερη δίκης.

    Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο προφυλακισμένος ηθοποιός σήμερα απουσιάζει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας αλλά θέλει να είναι παρών στη δίκη του όχι μόνο για να πει στους δικαστές ότι είναι αθώος αλλά και για να ρωτήσει ο ίδιος της 3 καταγγέλλουσες για το βιασμό ή την απόπειρα βιασμού τους κι αν χρειαστεί, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

    Η αντίδραση των δικηγόρων των 3 μηνυτριών ήταν σφοδρή. Μίλησαν για μεγάλη προσβολή και απαξίωση των γυναικών που εκείνες βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο για να καταθέσουν.

    Οι τοποθετήσεις

    Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη επικαλέστηκε δυο λόγους, ζητώντας διακοπή της δίκης. Δική του υποχρέωση σε δικαστήριο της Πάτρας και την επιθυμία του ηθοποιού να βρίσκεται στο δικαστήριο.

    Υπεράσπιση: «…Δεν είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιπίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Κι αν απαιτηθεί να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους. Αυτό είναι δικονομικά σωστό.

    Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

    Μ. Δημητρακόπουλος: Όχι. Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Έχει χάσει 25 κιλά. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ό,τι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

    Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

    Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

    Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

    Μ. Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον… Θα έρχεται σε όλες τις συνεδριάσεις όσο είναι ζωντανός.

    Πολιτική αγωγή: Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει. Και η καταγγέλλουσα έχει χάσει κιλά αλλά είναι εδώ…Το πρόβλημα του δεν είναι παθολογικό αλλά ψυχολογικό…. Τις καταγγέλλουσες κανείς δεν τις υπολογίζει μόνο ο κατηγορούμενος έχει δικαιώματα…Είναι μία τεράστια έλλειψη σεβασμού στις γυναίκες αυτές Απαξία απέναντι τους. Μεγάλη προσβολή».

    Νωρίτερα, στο ακροατήριο εκφωνήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού Μ.Α, Σ.Μ και Α.Γ που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τον κατάλογο συμπληρώνουν 12 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, μια στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππιδη αλλά κι η σύζυγος του που σήμερα απουσίαζε από το δικαστήριο.

    Από την πλευρά των θυμάτων προτάθηκαν 15 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, Λένα Δροσάκη, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου, την 1η Απριλίου και στις 14 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Διεκόπη η Δίκη Φιλιππίδη – Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, λέει ο δικηγόρος του



    ΣΧΟΛΙΑ