• Κοινωνία

    Διεκόπη η Δίκη Φιλιππίδη – Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, λέει ο δικηγόρος του

    Ηθοποιοί, μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη κατά του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά ει σήμερα, φθάνουν στο Δικαστήριο, Αθήνα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

    Ηθοποιοί, μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη κατά του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά ει σήμερα, φθάνουν στο Δικαστήριο, Αθήνα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Διέκοψε για τις 28 Μαρτίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππιδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να εμφανιστεί στο δικαστήριο και ο ίδιος.

    Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

    Απών ο Πέτρος Φιλιππίδης από τη δίκη του, παρούσες όλες οι ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν

    «Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε», δήλωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορούμενου για ένα βιασμό και δύο  απόπειρες βιασμού ηθοποιού, για να αιτιολογήσει τη σημερινή απουσία του.

    «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση. Θα έρθει όμως για να δώσει τη μάχη του», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το αίτημα για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

    Στο δικαστήριο βρίσκονται οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

    Οι δικηγόροι των τριών μηνυτριών έχουν προτείνει περίπου 15 μάρτυρες, μεταξύ αυτών οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

    Η δίκη άρχισε με δήλωση αποχής από την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καθώς στο παρελθόν, για άλλη υπόθεση, είχε δεχθεί αναφορά από τη μία εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππιδη, Κική Μπακιρτζίδου.

    Η κα. Μπακιρτζίδου υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, δηλώνοντας πως ότι συνέβη σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη ανήκει στο παρελθόν και εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Φιλιππίδης: Τεράστια χρέη για το σπίτι στο Σοφικό – Αγωγή €100.000 από την πολιτικό μηχανικό



    ΣΧΟΛΙΑ