• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε η Λαγός – Αναβολή ζητά ο Μιχαλολιάκος

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, κηρύσσει την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο, Αθήνα,

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, κηρύσσει την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο, Αθήνα,


    «Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός.

    Φώναξε την… ιδιότητά του την ώρα που η πρόεδρος εκφωνούσε τους κατηγορουμένους, δίνοντας έτσι το στίγμα για τη γραμμή που θα ακολουθήσει στη δευτεροβάθμια δίκη του. Ο εκ των καταδικασθέντων ως μέλος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ήρθε στο δικαστήριο, επιθυμώντας να έχει ενεργή παρουσία.

    Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος είναι απών. Επικαλέστηκε, μέσω των δικηγόρων του, λόγους υγείας και ζήτησε την αναβολή της δίκης.

    Ο υπερασπιστής του Δ. Παπαδέλης είπε στους δικαστές ότι  ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε νοσηλευτεί με covid-19 επί δύο μήνες στην εντατική και τώρα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

    «Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

    Από τους 56 που πρωτόδικα καταδικάστηκαν, τελικά θα δικαστούν οι 54 καθώς ένας παραιτήθηκε από την έφεση κι άλλος ένας έχει φύγει από τη ζωή.

    Οι 50 εξ αυτών θα δικαστούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    Σήμερα, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο 16 κατηγορούμενοι. Οι 5 δεν είχαν δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων.

    Στη εφετειακή δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν κληθεί να καταθέσουν 146 μάρτυρες.

    Πρώτοι θα εξεταστούν οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσή Αυγή: Ξεκινά η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

    Ποινή κάθειρξής 13 ετών για τον προπονητή ιστιοπλοΐας



    ΣΧΟΛΙΑ