• Κοινωνία

    Ποινή κάθειρξής 13 ετών για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR


    Με ποινή κάθειρξης 13 ετών (σχεδόν η ανώτατη προβλεπόμενη) τιμωρήθηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας για την κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του.

    Οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν όλα τα ελαφρυντικά του ζήτησε ο 39χρονος, όπως και το αίτημα του να έχει αναστέλλοντας δύναμη η έφεση του. Δηλαδή να βγει από τη φυλακή μέχρι να δικαστεί σε 2ο βαθμό.

    Το δικαστήριο που νωρίτερα είχε, με οριακή πλειοψηφία, αθώωσε τον προπονητή για το βιασμό της ανήλικης, του επέβαλε βαριά καταδίκη για το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ένα παιδί από τα 11 ως τα 14 του χρόνια, το οποίο οι γονείς του είχαν εμπιστευτεί για να προπονεί.

    Ο 39χρονος έχει ομολογήσει αυτή την πράξη και στην απολογία του είχε ζητήσει να τιμωρηθεί. Αρνείτο μόνο το βιασμό υποστηρίζοντας ότι υπήρξε σχέση με την καταγγέλλουσα. Τέσσερις από τους επτά δικαστές (η πλειοψηφία) πείστηκαν από τον ισχυρισμό του και τον αθώωσαν.

    Ο κατηγορούμενος, μέσω των δικηγόρων του ζήτησε, μεταξύ άλλων, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και αυτό το ελαφρυντικό ο εισαγγελέας πρότεινε να του δοθεί.

    «Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» τόνισε ο εισαγγελέας.

    Μετά την οριακή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία του βιασμού, είναι πιθανό ο εισαγγελέας να ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού, ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια



    ΣΧΟΛΙΑ