• Κοινωνία

    Δικαστικές πηγές: Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την πανδημία ελέγχεται εδώ και μισό χρόνο


    Εδώ και μισό χρόνο οι επονομαζόμενες «λίστες Πέτσα» ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, ενώ για πολιτικά πρόσωπα αντίγραφο της δικογραφίας έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή.

    Αυτή είναι η απάντηση δικαστικών πηγών στα όσα ειπώθηκαν στο Κοινοβούλιο, περί αδράνειας στη διερεύνηση των κονδυλίων που δόθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διαφημιστική καμπάνια κατά του COVID-19.

    Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας άρχισε μετά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από το Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, ενώ όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, τους εκπροσώπους της εταιρείας δηλαδή που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα ΜΜΕ διενεργείται προκαταρκτική από τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

    Για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με διερευνόμενο αδίκημα αυτό της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, καθώς στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Δύο Εξεταστικές Επιτροπές για ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις- Δεν θ’ αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να δραπετεύσει

    Κωστής Χατζηδάκης: Πέντε νέα κοινωνικά μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης

    Πέτσας: Παρεμβάσεις για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη λόγω της ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ