• Πολιτική

    Οικονόμου: Δύο Εξεταστικές Επιτροπές για ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις- Δεν θ’ αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να δραπετεύσει

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

    Γιάννης Οικονόμου – Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συσταθούν δυο Εξεταστικές Επιτροπές που θα εξετάσουν την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τον τρόπο που διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη νέα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγηση Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση της Εξεταστικής για τις δημοσκοπήσεις από το 2015, ώστε να περιλαμβάνεται, και η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ΝΔ.

    Όπως είπε, «δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δε θα την αφήσουμε να δραπετεύσει από αυτό».

    Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή θα συσταθεί για την περίοδο από το 2015 μέχρι και τώρα και επισήμανε πως ο «θεσμικά σοβαρός» τρόπος είναι να υπάρξει μια Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση.

    «Ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε ευτράπελα και να μην μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές είναι, αφού συμφωνούμε, να έρθουμε στο κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε, να συγκεντρώσει 300 ψήφους και να τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    «Αυτό που είπαμε χθες στη Βουλή είναι ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση. Είναι η χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίον διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις, να διερευνηθεί αν υπάρχει με αυτό τον τρόπο κάποια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, αν δηλαδή άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται».

    «Αφού και οι δύο θέλουμε να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα, είπαμε να πάμε στη Βουλή, να τα δούμε από το 2015 μέχρι και σήμερα σε όλο του το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του», σημείωσε ακόμα.

    Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κ. Οικονόμου απέδωσε την άρνηση της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρόταση, στο γεγονός ότι δε θέλει να ξαναπέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας «και ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, τα εκατομμύρια που πηγαίναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1% λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη και μέσα στη Βουλή και μια σειρά από άλλα πράγματα».

    Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι εν λόγω δημοσκοπήσεις ήταν στημένες, απάντησε: «Είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και η προβολή τους να ήταν σε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ