• Κοινωνία

    Διδώ: Αρκετές οι υλικές καταστροφές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων- Επενέβη η Πυροσβεστική

    • NewsRoom
    Πρόγνωση του καιρού

    Πρόγνωση του καιρού


    Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με την ονομασία «Διδώ» πλήττει από χθες την χώρα μας, με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία φαίνεται να έχουν προκαλέσει ζημιές και σοβαρές καταστροφές σε αρκετά σημεία της χώρας.

    Η Διδώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, με πολλές περιοχές να προσπαθούν ήδη να αντιμετωπίσουν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και να προλάβουν τα χειρότερα για τις επόμενες ώρες, που η κατάσταση αναμένεται να είναι επίσης δύσκολη και απαιτητική.

    Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη, η Διδώ δημιούργησε δεκάδες προβλήματα, καθώς η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν κλαδιά, αλλά και ολόκληρα δέντρα σε κεντρικούς δρόμους.

    Μάλιστα, στην περίπτωση της πτώσης ενός δέντρου στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Παλιού 424, που δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία, άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν, απομακρύνοντας το δέντρο από το μέσον του οδοστρώματος, ώστε να συνεχίσει κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

    Με το πρώτο φως της μέρας, η πυροσβεστική έσπευσε στην περιοχή Πανόραμα, λίγο μετά τον Άγιο Λουκά και απομάκρυνε ακόμα ένα δέντρο που είχε κλείσει το δρόμο. Πολλά είναι και τα περιστατικά με κλαδιά στους δρόμους που αναφέρθηκαν. Το ευτυχές, ωστόσο, είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

    Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη

    Στους 15 πόντους το χιόνι στα Τρίκαλα

    Στα ορεινά των Τρικάλων και σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων, το χιόνι που έχει σκεπάσει το έδαφος φτάνει έως και τους 15 πόντους. Ταυτόχρονα, έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις και στην περιοχή εκείνη, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

    Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών – εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού, όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

    60 εκατοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες στην Αθήνα

    Η Διδώ, όμως, δεν εμφανίστηκε μόνο στα βορειότερα της χώρας, αφού και η Αττική έχει πληγεί έντονα τα τελευταία 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως έγινε γνωστό, στα νότια και τα ανατολικά του Νομού έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής, καθώς, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αρκετές περιοχές είδαν, μέσα σε λίγες ώρες, να πέφτουν πάνω από 50 ή και 60, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατοστά βροχής.

    Στην λεωφόρο Σταμάτας, μάλιστα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς υπήρχε, στη διάρκεια της νύχτας, μεγάλη συσσώρευση νερού στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ασφαλής διέλευση των οχημάτων.

    O χάρτης αποτύπωσης των βροχοπτώσεων στην Αττική

    Έως αυτή την ώρα, η πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, αλλά και άλλες τρεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές του Αλίμου, του Κορωπίου και του Μαραθώνα, χωρίς να καταγραφούν ως τα μεσάνυχτα, άλλα προβλήματα.

    Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr, ο μεγαλύτερος όγκος βροχής έπεσε στο Λαύριο και την Κερατέα, όπου μετρήθηκαν 64 και 63 mm αντίστοιχα. Μεγάλη ποσότητα βροχής έπεσε και σε άλλες περιοχές, όπως την Δροσιά (54mm), την Ανάβυσσο (53mm) και στου Παπάγου (47mm).



    ΣΧΟΛΙΑ