• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζει τα ισχυρά φαινόμενα η «Διδώ» – Καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    καιρος κακοκαιρια


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για την Αθήνα, αλλά και πολλά μέρη της Ελλάδας, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν διάφορες περιοχές με έντονες καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις. Αρκετά δύσκολη αναμένεται να είναι η κατάσταση και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 6 στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα νότια, μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

    Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στις Σποράδες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στα υπόλοιπα μέρη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια, θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανώς ισχυρές και εκ νέου από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Για αύριο, Πέμπτη, στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.

    Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ