• LIFE&STYLE

    Αυτοψία στην Αττική Οδό στο σημείο που κάηκε ο Μαυρίκος


    Εξονυχιστικές έρευνες πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί στο σημείο της Αττικής Οδού όπου έγινε η ανάφλεξη της Porsche Cayenne που οδηγούσε ο εκδότης της “Ακρόπολης”, Παναγιώτης Μαυρίκος, προκειμένου να διαλευκανθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

    Οι πραγματογνώμονες ήδη έχουν ελέγξει τη διαδρομή που ακολούθησε τη μοιραία ημέρα ο Π. Μαυρίκος με το αυτοκίνητό του και επιχειρούν να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που οδήγησε το όχημα να συρθεί στο τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού, προτού τυλιχθεί στις φλόγες και παρασύρει στον θάνατο τον οδηγό του.

    Ξεκίνησαν να ερευνούν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο που σταμάτησε η πολυτελής Porsche Cayenne του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη” και σταδιακά προχωρούν προς το τελικό σημείο στην αριστερή λωρίδα της Αττικής Οδού όπου η Porsche ακινητοποιήθηκε, λαμπάδιασε και καιγόταν για περίπου 15 λεπτά.

    Τόσο η αστυνομία όσο και οι πραγματογνώμονες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα εάν πρόκειται για δυστύχημα ή για δολιοφθορά τόσο καλά προετοιμασμένη που οι δράστες άφησαν πίσω τους σχεδόν μηδενικά ίχνη.

    Οι πραγματογνώμονες κύριοι Ραυτογιάννης και Διαμαντής ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαχωριστικό τοιχίο αλλά και το οδόστρωμα από το σημείο που εντοπίστηκε από τις κάμερες το όχημα του εκδότη να αλλάζει συνεχώς λωρίδες. Οι πραγματογνώμονες, με φωτογραφικές μηχανές αλλά και με laptops, απαθανατίζουν όλα τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, ενώ μετρούν όλα τα ίχνη φρεναρίσματος που εντοπίζουν στην άσφαλτο.

    “Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι πώς ένα αυτοκίνητο έχει μία έκταση και μία εξάπλωση φωτιάς όπως αυτή φαίνεται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί. Πρέπει να ελεγχθούν η καύσιμη ύλη, ο χρόνος καύσης, πώς εξελίχθηκε το περιστατικό για να οδηγηθούμε στο τελικό συμπέρασμα” σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, ένας εκ των ειδικών που έχει ορίσει η οικογένεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/euro-2016-pedio-machis-massalia-dekades-travmaties-dio-se-krisimi-katastasi-photos/52684

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/axiologisi-eklise-epomeni-mera-gia-tin-kivernisi/52679

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ