• LIFE&STYLE

    Υπόθεση Μαυρίκου: Διαρροή καυσίμων προκάλεσε την ανάφλεξη της Cayenne; (photos + video)

    • NewsRoom


    Μετά από την επίσημη ταυτοποίηση ότι ο νεκρός οδηγός της μοιραίας Porsche Cayenne, που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, ήταν τελικά ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται πλέον στα αίτια της ανάφλεξης. Από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί ίχνη ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού, το γιατί της ανάφλεξης παραμένει μυστήριο.

    Παρόλ’ αυτά, οι κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού φαίνεται πως εντόπισαν διαρροές καυσίμων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως.

    Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

    Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

    Σε ανάλογο χρονικό διάστημα, δε, αναμένονται και τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης στην Cayenne, την οποία ανέλαβε κρατικός εμπειρογνώμων. Το όχημα θα εξετάσει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο, που προκάλεσε την ανάφλεξη.

    Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

    Σημειώνεται ότι, από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, στην Αττική Οδό, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού. Έτσι, αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

    Η οικογένεια του εκλιπόντος, πάντως, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία στρέφεται κατά αγνώστων δραστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

    Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου επισημαίνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος Πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός-εξεταστής ιχνών εργαλείων.

    Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το δυστύχημα που εξασφάλισε το Πρώτο Θέμα:

    https://youtu.be/kxqyFECbD78

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sok-ne-stis-omadikes-apolisis-tis-aget-iraklis-protini-o-isangeleas-tou-dee/52643



    ΣΧΟΛΙΑ