• Κοινωνία

    Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

    • NewsRoom
    Μύκονος


    Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα βρέθηκε στη Μύκονο, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του Κέντρου Υγείας του νησιού.

    Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούνη, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνεύσεων RNA, επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα στη Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ.

    Η ασθενής, βρίσκεται στο ΚΥ όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

    Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, ενημερώθηκαν οι  αρμόδιες αρχές δηλαδή ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στη Μύκονο είναι μια 69χρονη γυναίκα.

    Παράλληλα, η αντιδήμαρχος του νησιού, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ανθρωπιά και να μην στοχοποιούν τους ασθενείς.

    Ακολουθεί η ανακοίνωσή της Ντίνας Σαμψούνη:

    «Τα μέτρα, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων. Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αδιαπραγμάτευτα!

    Πέρα όμως από την ασθένεια, απάνθρωπο και αποκαρδιωτικό είναι ότι πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία, στιγματισμός και παραβίαση όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ενημέρωσης του κοινού, σε βάρος της ‘πρώτης’ ασθενούς και της ευρύτερης οικογένειάς της.

    Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο.

    Η ανθρωπιά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να πρωταγωνιστήσει, και μόνο τότε θα βγούμε νικητές, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί».

    2ο ΚΡΟΥΣΜΑΤο βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνέυσεων RNA για τον…

    Posted by Ntina Sampsouni on Saturday, April 4, 2020



    ΣΧΟΛΙΑ