• Κοινωνία

    Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

    • NewsRoom
    Μύκονος


    Μια 69χρονη γυναίκα από την Άνω Μέρα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν πριν από περίπου 10 ημέρες. Ύστερα από επικοινωνία με τον γιατρό της, η γυναίκα τέθηκε αμέσως σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι της, ωστόσο μετά από μερικές ημέρες η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθεί για νοσηλεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο υγείας του νησιού.

    Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική και ενώ η κατάστασή της χειροτέρευσε, αποφασίστηκε το βράδυ της Τρίτης, να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

    Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι η 69χρονη δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Συνεπώς, πιθανότατα μολύνθηκε από άτομο ή άτομα που βρίσκονται στη Μύκονο και είναι είτε ασυμπτωματικοί φορείς , είτε εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα στα οποία δεν έδωσαν σημασία.

    Στην ιχνηλάτηση των επαφών της 69χρονης, η οποία είναι μόνιμος κάτοικος της Μυκόνου και ζει μόνη της, βρίσκονται πλέον οι Αρχές.

    Με ανάρτησή της, η αντιδήμαρχος της Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούνη ανακοίνωσε:

    «Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου».

     



    ΣΧΟΛΙΑ