• Κοινωνία

    Χρυσοχοΐδης: Πιάστε τον Παλαιοκώστα!

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    «Συλλάβετε τον Παλαιοκώστα. Είναι θέμα τιμής για το αίμα του υπασπιστή μου, Γιώργου Βασιλάκη» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που τα τελευταία χρόνια έχουν επωμιστεί την αποστολή εντοπισμού και σύλληψης του νούμερα ένα Έλληνα καταζητούμενου.

    Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη που είχε πριν από μερικές ημέρες με τα έμπειρα στελέχη τις Αντιτρομοκρατικής τους ζήτησε επιτακτικά μια από τις προτεραιότητες τους να γίνει ο εντοπισμός και η σύλληψη του… «μετρ των αποδράσεων».

    Η δολοφονία του Γιώργου Βασιλάκη

    Η επιμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο συγκεκριμένο πρόσωπο έγκειται και στη δολοφονία του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, στον 7ο όροφο του υπουργείου στην Λεωφόρο Κατεχάκη στις 24 Ιουνίου 2010.

    Ο τότε υπασπιστής του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη είχε σκοτωθεί όταν άνοιξε φάκελο που προοριζόταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός.

    Λίγες ημέρες μετά, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, με την χρήση ειδικών χημικών κατάφεραν να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ’ ένα χαρτί του επίμαχου φακέλου.

    Το αποτύπωμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ, ανήκει στον Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως άλλος κατασκεύασε την βόμβα και ο Βασίλης Παλαιοκώστας την μετέφερε και την ταχυδρόμησε.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επικήρυξη για τον Παλαιοκώστα, η οποία έχει ήδη φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Πάντως, ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση: «Σε ένα φάκελο που ποτέ δεν είδα, ποτέ δεν έπιασα, ποτέ δεν ταχυδρόμησα, η αστυνομία εντόπισε ολόκληρο παλαμικό μου αποτύπωμα !!!» αναφέρει.

    Ποιος είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας

    Η δράση του ξεκίνησε την δεκαετία του 1980, όταν δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του, Νίκο, και το φίλο του Κώστα Σαμαρά την πρώτη τους συμμορία. Έκαναν μόνο ληστείες σε τράπεζες και δεν πείραζαν άνθρωπο, όπως λέγεται ότι ήταν το δόγμα τους.

    Οι αποδράσεις

    Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έδειξε νωρίς την ικανότητα του να εξαφανίζεται μέσα από 4 τοίχους.

    Πρώτη απόδραση το 1991 από τις φυλακές Χαλκίδας. Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν πως έχουν να κάνουν με «σκληρό καρύδι» που θα τους απασχολεί για χρόνια.

    Tο Δεκέμβριο του 1995, μαζί με τον αδελφό του Νίκο και τους συνεργούς του, απαγάγει τον βορειοελλαδίτη βιομήχανο Χαΐτογλου και αρπάζουν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές ως λύτρα.

    Το 1999 σε περιοχή τις Θεσσαλίας ο Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται έπειτα από τροχαίο. Επτά χρόνια μετά πραγματοποιεί την δεύτερη απόδραση του, αυτή την φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι.

    Το 2008 απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά και επίσης «εισπράττει» μερικά εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα. Λίγο καιρό μετά συλλαμβάνεται στο κρησφύγετο του στην Θεσσαλονίκη και το 2009 πάλι με τον Αλκέτ Ριτζάι, πάλι με ελικόπτερο, πετά προς την ελευθερία μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.



    ΣΧΟΛΙΑ