Κοινωνία

Ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο!

Βασίλης Παλαιοκώστας


Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ ληστής και δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, με χαρακτηριστικό τίτλο «Μια Φυσιολογική Ζωή, Δράσεις και Αποδράσεις ενός Επικηρυγμένου»!

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μιλά  για τη ζωή του, και περιγράφει από τη δική του οπτική τα γεγονότα από την εγκληματική του δράση, μεταξύ των οποίων την  απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου αλλά και τις εντυπωσιακές του αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και τα χρόνια που παρέμεινε ως δραπέτης στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

«Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Όλα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ένιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο, αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία», γράφει σχετικά με την απόδραση ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

«Το χρήμα για εμάς είχε αξία μόνο όσον αφορά την κάλυψη των εξόδων που μας χρειάζονταν για να διατηρούμε την ελευθερία μας (που δεν ήταν λίγα). Τέτοια έξοδα μπορούσαν να καλυφθούν από μια ληστεία τράπεζας το χρόνο, αν δεν είχαμε σκοπό να το κουνήσουμε απ’ την Ελλάδα. Η απαγωγή επιλέχθηκε ακριβώς γιατί είχαμε αποφασίσει να την εγκαταλείψουμε για πάντα», αναφέρει σχετικά με την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου.

Πάντως ο Παλαιοκώστας υποστηρίζει στο βιβλίο του πως η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλΠ) ήταν πλεκτάνες – χρεώματα της Ελ.ΑΣ! Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».