• Κοινωνία

    Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Παλαιοκώστας

    • NewsRoom
    Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Παλαιοκώστας

    Νίκος Παλαιοκώστας


    Τις επόμενες ώρες θα περάσει την πύλη εξόδου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών, ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας, μεγαλύτερος αδελφός του επί σειρά ετών καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, η αίτηση του οποίου για αποφυλάκιση έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

    Ο 61χρονος βγαίνει σήμερα από τις φυλακές, μετά από βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κρατούμενος τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας που αντιμετωπίζει.

    Το δικαστικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την αίτηση του Νίκου Παλαιοκώστα και ορίζει ότι ο βαρυποινίτης θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο πατρικό σπίτι του στα Τρίκαλα, από όπου θα έχει δικαίωμα να εξέρχεται δύο φορές την εβδομάδα.

    Για λογαριασμό του Νίκου Παλαιοκώστα την αίτηση της αποφυλάκισης χειρίστηκαν οι γνωστοί δικηγόροι Χρήστος Τσόλκας και Βασιλική Αλεξανδροπούλου.

    Ο μέχρι σήμερα κρατούμενος, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων και νεφρικής ανεπάρκειας που καθιστά αναγκαία την συχνότατη μεταγωγή του σε νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

    Σχεδόν 16 χρόνια ο Νίκος Παλαιοκώστας κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, όπου σύμφωνα με την αίτηση του, έχει επιδείξει καλή διαγωγή.

    Νίκος Παλαιοκώστας και η συμμορία των πέντε

    Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του.

    Στην ομάδα αποδίδονται περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα δύο αδέλφια, με ένα ακόμη μέλος της ομάδας, απήγαγαν γνωστό βιομήχανο της Βόρειας Ελλάδας, τον οποίο, αφού πήραν λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά.

    Ο Νίκος Παλαιοκώστας συνελήφθη ως καταζητούμενος δραπέτης το 2006 στον Παρνασσό, μετά από μπλόκο της Αστυνομίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλήρης ελευθερία σε εστίαση και ψυχαγωγία για εμβολιασμένους – Τέλος τα μίνι lockdown

    Κλειδώνει ενιαίο επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως 780 ευρώ – Πώς θα δοθεί φέτος

    Επιστρέφουν στην κανονικότητα οι εμβολιασμένοι, χωρίς νέα μέτρα οι ανεμβολίαστοι – Ανακοινώσεις στις 3μμ

    Στο ΚΑΤ ο Μένιος Φουρθιώτης



    ΣΧΟΛΙΑ