ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εφαρμόζεται από σήμερα ο προσωπικός βοηθός για αναπήρους όπως δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμα βήμα για την στήριξη των συμπολιτών μας.
Πρόσθεσε ότι δίνεται η δυνατότητα σε αναπήρους, κατά βάση νέους, να ενταχθούν στην οικονομική ζωή, μέσω ενός εκπαιδευμένου προσωπικού βοηθού.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, η πρωτοβουλία θα αρχίσει από την Αθήνα και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ισχύει σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα εν τω μεταξύ, κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι σε αυτά τα επιδόματα θα συνυπολογιστεί και το εξω-ιδρυματικό επίδομα που καταβάλει ο ΕΦΚΑ.
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Βροχερή η Μεγάλη Δευτέρα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα
Θεοδωρικάκος για αστυφύλακα που διακινούσε ναρκωτικά: Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΟΔΥ: Σε έξαρση η «σούπερ γρίπη» – Ναι στο εμβόλιο ακόμη και τώρα, ποιοι να προσέξουν
- Τέλος τα «συσσίτια» στις ευάλωτες οικογένειες, έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες – Το σχέδιο της Δόμνας Μιχαηλίδου
- Ο διχασμός για το γκέι φιλί και η καταγγελία, οι φήμες για τα κανάλια που πωλούνται, το «όχι» του Σαββίδη, η επιτυχία του Κυριακού, το ντέρμπι στο ΑΠΕ και όσα έγιναν στη Γιορτή των Κορυφαίων
- Κοινωνικές κατοικίες στα νησιά: όταν ο Λιβάνιος δίνει λύση