• Κοινωνία

  Θεοδωρικάκος για αστυφύλακα που διακινούσε ναρκωτικά: Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος


  Στη σύλληψη αστυφύλακα και ειδικού φρουρού για υπόθεση ναρκωτικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

  Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε: «Υπερασπιζόμαστε το σπουδαίο έργο της ελληνικής αστυνομίας και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία αλλά παραμένουμε αμείλικτοι με όσους αποδειχθούν επίορκοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους».

  Αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό

  Ένας αστυφύλακας και ένας ειδικός φρουρός, που υπηρετούν στην Αττική, είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος.

  Ειδικότερα, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

  Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν, όμως, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αστυφύλακας, από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.

  Παράλληλα, ο αστυφύλακας φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης και ειδικότερα κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

  Ο κατηγορούμενος αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν χθες, Σάββατο 8 Απριλίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφασίστηκε στο συνοδό του ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και συναντήθηκε με έναν από τους συλληφθέντες, τον οποίο προμήθευσε με κάνναβη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.

  Όσον αφορά στον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική του χρήση.

  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.

  Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

  Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

  Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 6 άτομα, μεταξύ των οποίων Αστυφύλακας και Ειδικός Φρουρός, υπηρετούντες σε υπηρεσίες της Αττικής.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

  Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

  Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών και στο πλαίσιο αυτών προέκυψε ότι ο συλληφθείς Αστυφύλακας, τουλάχιστον από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη, τις οποίες προμηθευόταν από έτερο συλληφθέντα, ενώ χρησιμοποιούσαν τις οικίες τους ως χώρους αποθήκευσης, με την υποβοήθηση των συντρόφων τους, οι οποίες ομοίως συνελήφθησαν. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του Ειδικού Φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμπλεκόμενος Αστυφύλακας χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης, όπως κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον ίδιο, με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

  Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, ο εν λόγω Αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη εποχούμενη υπηρεσία, προφασίστηκε στον συνοδό του την αναγκαιότητα προσωπικής εξυπηρέτησης και μετάβασης σε σημείο για να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Εκεί αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και αφού ήρθε σε επαφή με έτερο εκ των συλληφθέντων, τον προμήθευσε με ναρκωτική ουσία (κάνναβη), βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων.

  Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κιλά και 536,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 τρίφτες κάνναβης,
  • 3 ζυγαριές ακριβείας,
  • 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες,
  • 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών και
  • 265 ευρώ.

  Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

  Διαβάστε επίσης:

  Αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό – Πέντε ακόμα άτομα στη δικογραφία

  Δένδιας: Η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα πρέπει να είναι κεντρική πολιτική απόφαση διαρκείας της Τουρκίας  ΣΧΟΛΙΑ