• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Σε σκληρό lockdown Φωκίδα και δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου – Τι ισχύει για την Λάρισα

    • NewsRoom


    Σε σκληρό lockdown μπαίνουν από το Σάββατο οι περιοχές της ΠΕ Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς το ιικό φορτίο στις συγκεκριμένες εκτοξεύθηκε τα τελευταία 24ωρα.

    Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τις περιοχές της Κοζάνης, της Καστορίας, των Ιωαννίνων, της Καβάλας, της Ημαθίας, των Σερρών, του Κιλκίς και της Ζακύνθου, που παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

    Από την άλλη,  για την ΠΕ Λάρισας, μετά τον νέο σεισμό, αναστέλλεται η εφαρμογή των μέτρων από αύριο και παρακολουθούμε το φαινόμενο.

    Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ, τονίζοντας πως  για τη μετάβαση σε  αυτά δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

    Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

    «Από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

    «Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ