• Κοινωνία

    Χάος στο λιμάνι του Πειραιά: Καθυστερήσεις πλοίων και κίνηση ενόψει του Δεκαπεντάυγουστου

    • NewsRoom
    λιμανι πειραια

    Φωτογραφία αρχείου


    Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σημειώνεται σήμερα από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και τις γύρω περιοχές, καθώς κορυφώνεται το κύμα των εξοδούχων του καλοκαιριού, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

    Ο δρόμος προς το λιμάνι του Πειραιά είναι δύσβατος, καθώς έχει γεμίσει από οχήματα και πολίτες, που προσπαθούν να φτάσουν στα πλοία τους, τα οποία αναχωρούν μαζικά, δεδομένων των ημερών.

    Εκατοντάδες εκδρομείς έχουν κατακλύσει από νωρίς το πρωί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία τους και να αναχωρήσουν για τους προορισμούς των διακοπών τους.

    Πολλοί, ωστόσο, θα δυσκολευτούν και πιθανόν να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω του κυκλοφοριακού χάους, που επικρατεί. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν αρκετοί που έχασαν τα πλοία, στα οποία έπρεπε να επιβιβαστούν.

    Ακόμη και όσοι πρόλαβαν, όμως να φτάσουν έγκαιρα στο λιμάνι θα ταλαιπωρηθούν αρκετά μέχρι την επιβίβαση και αναχώρησή τους, καθώς πολλά πλοία φτάνουν στο λιμάνι με καθυστέρηση.

    Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς), για σήμερα είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων, αφού όσο πλησιάζει ο δεκαπενταύγουστος, οι εκδρομείς που αναχωρούν είναι όλο και περισσότεροι.

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, προ ημερών και εν όψει της κορύφωσης των αναχωρήσεων, ζήτησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της χώρας, από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.



    ΣΧΟΛΙΑ